Nieuws Kempen Vishandel Arijs zet schouders onder Belgische Omegabaars

Vishandel Arijs zet schouders onder Belgische Omegabaars

Vishandel Arijs zet schouders onder Belgische Omegabaars

omegabaarsDe groothandel in vis, schaal- en schelpdieren Arijs uit Herenthout neemt de Omegabaars, een volledig Belgisch kweekproduct, mee op in het gamma en wil er mee een succesnummer van maken. De vis wordt gekweekt in een ecologische visboerderij in Kruishoutem en werd eind vorig jaar voorgesteld.

“De eerste contacten met initiatiefnemer Stijn Van Hoestenberghe dateren van 4 jaar geleden. Wij gaven toen advies naar voeding, versnijden, fileren, enz.”, vertelt afgevaardigd bestuurder Jolien Arijs van Arijs nv.

De Omegabaars krijgt een bijzondere voeding op basis van plantaardige producten zoals granen, zeewier en oliehoudende zaden. “De baars zet die om naar omega-vetzuren, wat hem extra gezond maakt”, weet Jolien Arijs. In visboerderij Aqua4C wordt hij op een duurzame manier gekweekt. Het vullen van de kweekbakken gebeurt met hemelwater dat wordt verwarmd met restwarmte van tomatenserres. Een rietveld zuivert het zwemwater en de reststoffen worden gebruikt voor het bemesten van de tomaten.

Zoeken naar nieuwe markt
“De kwekerij levert aan een beperkt aantal partners, maar nu de productie groter wordt, zoeken ze een nieuwe markt, namelijk de horeca. En zo komen ze bij ons terecht”, aldus nog Jolien Arijs. De Kempense groothandel gaat de Omegabaars aanbieden aan zijn horecaklanten in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. “Die zijn trouwens vragende partij voor gezonde en duurzaam gekweekte vis. We kunnen nu een 300-tal kilo per week leveren, maar in september vergroot de productie bij Aqua4C en wordt dat meer. Ikzelf geloof heel sterk in de Omegabaars. Het is trouwens de eerste kweekvis die met succes in België wordt gekweekt.” Naast de groothandel zal de Omegabaars ook worden verkocht in de Cash & Cary van Arijs aan de Atealaan in Herentals.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer