Nieuws Kempen VITO spin-off bouwt eerste drone managementplatform

VITO spin-off bouwt eerste drone managementplatform

VITO spin-off bouwt eerste drone managementplatform

drones platformEen spin-off van onderzoeksinstelling VITO in Mol brengt binnenkort het eerste managementplatform op de markt om commerciële drones veilig te integreren in het luchtruim. Alle commerciële dronegebruikers zullen zich moeten registeren en kunnen nadien zien waar ze mogen vliegen en welke regelgeving daarvoor geldig is. Samen met de oprichters van Flight Plus, ondernemers met veel ervaring in de luchtvaartsector, finaliseert VITO momenteel een eerste kapitaalronde.

Zo kunnen onder meer luchtverkeersleidingsdiensten en overheidsinstellingen via dit platform alle commerciële dronevluchten controleren en opvolgen. Het platform zal daarenboven dronebedrijven toelaten om het luchtruim gecontroleerd te kunnen gebruiken. Daarnaast zullen deze dronebedrijven door de administratieve vereenvoudiging alle vereiste informatie automatisch kunnen registreren en versturen naar de bevoegde autoriteiten. Een eenvoudige tijd- en dus ook geld besparende tool.

Veilige integratie
“VITO heeft een uitgebreide kennis en expertise in aardobservatie en aanverwante toepassingen. Drones worden hierbij meer en meer gebruikt. Denk maar aan het controleren van hoogspanningsleidingen. Een veilige integratie van deze drones is hierbij essentieel en we zijn ervan overtuigd dat dit platform hiervoor de oplossing biedt”, aldus Walter Eevers, directeur valorisatie en strategische samenwerking bij VITO.

Op basis van de huidige contacten en akkoorden met de autoriteiten en belanghebbende partijen uit het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland zal de eerste versie in deze landen worden getest, waarna het de bedoeling is om in een volgende fase de software stelselmatig in de rest van Europa te integreren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer