Nieuws Kempen Voka Kempen-Mechelen: “4 op 10 bedrijven gaan heropstarten, nu is politiek leiderschap nodig.”

Voka Kempen-Mechelen: “4 op 10 bedrijven gaan heropstarten, nu is politiek leiderschap nodig.”

Voka Kempen-Mechelen: “4 op 10 bedrijven gaan heropstarten, nu is politiek leiderschap nodig.”

Meer dan 40 procent van de ondernemingen in de regio Mechelen en Kempen is heropgestart of doet dat binnen 2 weken. Veertien dagen geleden was dat nog maar 16 procent. Dat blijkt uit de nieuwste bevraging van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “We vragen nu politiek leiderschap. Bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid. Nu moeten overheden, de Nationale Veiligheidsraad en de expertengroep dat ook doen”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.

Uit de nieuwste enquête van  de Voka-Kamer in onze regio blijkt dat 32 procent al effectief terug opgestart is. Twee weken geleden was dat amper 6 procent. Tel daar nog eens de 11 procent bij die zegt binnen de twee weken op te starten en je krijgt een beeld van een economie in de regio Mechelen en Kempen die weer opstaat en wil doorgaan”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Ondernemers tonen nu écht wie ze zijn: doorzetters.”Veilige werkvloer

“Ondernemingen willen niet alleen terug aan de slag gaan, maar ze willen ook en vooral dat hun medewerkers dit in alle veiligheid kunnen doen. Ze nemen dus hun verantwoordelijkheid en bereiden zich voor op een langere periode waarin het nog niet snel business as usual zal zijn. Maar ondernemingen willen nu snel perspectief op de toekomst. Daarom dringen we er bij de regeringen, de Nationale Veiligheidsraad en de GEES-expertengroep op aan om de economie snel en gefaseerd weer op te starten”, zegt Tom Laveren van de Voka-Kamer in Mechelen en Kempen. “De verantwoordelijken moeten nu de zorg voor de gezondheid, het engagement van de bevolking én het belang van de economie met elkaar verzoenen. Daarvoor is politiek leiderschap nodig. De economie moet nu snel en slim terug opstarten. Anders zullen de economische verliezen én het jobverlies dramatisch toenemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.