Nieuws Kempen Voka wil de komende vier jaar 3.000 ondernemers in regio Kempen-Mechelen sterker maken

Voka wil de komende vier jaar 3.000 ondernemers in regio Kempen-Mechelen sterker maken

Voka wil de komende vier jaar 3.000 ondernemers in regio Kempen-Mechelen sterker maken

De komende vier jaar gaat Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen 3.000 ondernemers in de regio begeleiden en sterker maken. Over heel Vlaanderen gaat het om meer dan 8.000 ondernemers. Dat kan door het ‘programma ondernemerschap’, dat net is goedgekeurd door de Vlaamse regering. “De komende jaren ligt de focus nog meer op digitalisering en internationaal ondernemen”, zeggen Tom Laveren en Myriam Heeremans.

De Vlaamse regering heeft net haar goedkeuring gegeven voor het ‘programma ondernemerschap’. Zo mag Voka over heel Vlaanderen 8.000 ondernemers begeleiden en nog sterker maken. Voor de regio Mechelen-Kempen gaat het om 3.000 ondernemers, die ook via de Kameracademie kunnen bijleren.

Van start tot overdracht

Voka krijgt groen licht om via het ‘programma ondernemerschap’ ook de komende jaren honderden ondernemingen te begeleiden in heel hun levensfase. Van prestart, start en groei, tot overdracht en overname. Maar ook om hen bij te staan bij de belangrijkste uitdagingen en ontwikkelingen als snelle groei, financiering, innovatie, digitalisering en internationaal ondernemen.

“We zijn tevreden en trots op het vertrouwen dat VLAIO, bevoegd minister Hilde Crevits en de Vlaamse regering in Voka stellen”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka vzw. “We hebben als partner de voorbije jaren al heel wat ondernemers mogen begeleiden en laten bloeien. Hiermee gaan we er met onze volle inzet nog eens 4 jaar tegenaan om het ondernemerschap in Vlaanderen verder te doen groeien. In deze moeilijke corona-tijden zal het meer dan nodig zijn.”

“De komende vier jaren kunnen we 3.000 ondernemers in de regio Mechelen en Kempen begeleiden en nog sterker maken”, zeggen Tom Laveren en Myriam Heeremans van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Internationaal werken

Naast Bryo (het netwerk van Voka voor startende ondernemers) en Plato (het lerend netwerk van Voka) zet Voka de komende jaren nog meer in op internationaal ondernemen en digitalisering. Zo lanceerde Voka Mercurio, een begeleidingsprogramma dat focust op ondernemers met internationale ambities. “We mogen ons niet te veel terugplooien op onszelf. Het exporteren van onze diensten en goederen is van levensbelang voor onze economie. Maar liefst 30 procent van onze jobs hangen af van de uitvoer”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Bij Mercurio kunnen bedrijven terecht met al hun vragen over marktverkenning, strategie, export -import en investeringen. Naast haar eigen expertise mobiliseert Voka voor Mercurio ook de ‘Global Ambassadors’. Dit zijn ondernemers met bakken internationale ervaring die bedrijven inspireren bij de uitbouw van hun eigen internationaal verhaal. Voor een maximale internationale dienstverlening blijft Voka ook in de toekomst samenwerken met partners als Flanders Investment & Trade (FIT). Voor begeleiding op het vlak van digitalisering kan Voka beroep doen op Deloitte als structurele partner.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.