Nieuws Kempen “Voor de zomer al meer dan 5.000 openstaande vacatures”

“Voor de zomer al meer dan 5.000 openstaande vacatures”

“Voor de zomer al meer dan 5.000 openstaande vacatures”

Nog voor de zomer zullen er meer dan 5.000 openstaande vacatures beschikbaar zijn in de regio Mechelen en Kempen. Dat blijkt uit de nieuwste conjunctuurbarometer van Voka Mechelen-Kempen. Zonder nieuwe lockdown staat de teller in juni op 5.100 niet ingevulde jobs. Tegen september zitten we aan 5.700. “Dat is de voorbije 15 jaar nog maar twee keer voorgekomen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Het gaat ontzettend hard op de arbeidsmarkt. Dat toont een nieuwe analyse van Voka Mechelen-Kempen aan. “Corona lijkt geen vat meer te hebben op de jobmarkt in onze regio, als je de cijfers ziet”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Met de conjunctuurbarometer kan de Voka-Kamer in Mechelen-Kempen zes maanden vooruitkijken in de tijd. De prognose is gebaseerd op berekeningen van prof. dr. Guido Van Rompuy (KU Leuven), hoogleraar economie en econometrie.

In maart 2021 waren er volgens de cijfers van de VDAB 4.808 openstaande vacatures in de regio Mechelen (2.398) en Kempen (2.410). “Volgens onze analyses gaat dat cijfer tegen juni oplopen naar 5.137. We moeten teruggaan tot februari 2020 om nog zo’n hoog cijfer te zien. Dat was vlak voor de coronacrisis in ons land is uitgebroken”, zegt Laveren.

Bij de openstaande vacatures in de regio is er vooral vraag naar schoonmaak- en onderhoudspersoneel (17%), bouwvakkers en bouwtechnici (14%), verzorgend personeel (5%) en industriële technici (5%).

Ook voor de nieuwe jobs die er bij komen, zien we een positief beeld. Volgens de analyses zullen er in de maand september van dit jaar meer dan 3.000 jobs worden geregistreerd via de officiële kanalen van de VDAB. Dat zou het op één na hoogste cijfer zijn van de voorbije 15 jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.