Nieuws Kempen Voor het eerst weer een volwaardige zaterdagmarkt in Turnhout

Voor het eerst weer een volwaardige zaterdagmarkt in Turnhout

Gratis foto: Dominic Depreeuw

Voor het eerst weer een volwaardige zaterdagmarkt in Turnhout

TURNHOUT – Turnhout heeft voor het eerst sinds de coronomaatregelen weer een complete zaterdagmarkt gehouden. Alle marktkramers mochten hun kraam weer opstellen. Er blijven nog wel verscheidene veiligheidsmaatregelen van kracht.

Alle marktkramers die ’s zaterdags naar de Turnhoutse markt komen, kunnen sinds dit weekend weer samen op het marktplein. De eerdere beperking tot maximaal 50 kramen per markt werd recent door de federale overheid versoepeld. De veiligheidsrichtlijnen blijven wel onverminderd van kracht. “Dat houdt in dat we blijven werken met één ingang en één uitgang, een vastgelegde looprichting en een afgesloten terrein voor de markt’, stelt schepen van Markten Francis Stijnen. ‘Het aantal klanten in de marktzone wordt gemonitord zodat we aan de richtlijnen kunnen voldoen en aan de ingang krijgen bezoekers de mogelijkheid om hun handen te ontsmetten.”

gratis foto: Dominic Depreeuw

De marktkramers tonen zich tevreden dat ze allemaal tegelijk terug mogen komen naar de Grote Markt. Velen doen zelf ook inspanningen zodat iedereen zich aan hun kraam houdt aan de coronamaatregelen.

“Onze diensten hebben nog een paar wijzigingen doorgevoerd in het marktplan om een veilige routing te garanderen. Ze maakten ook afspraken met enkele horecazaken om meer loopruimte te creëren voor passanten”, weet schepen Stijnen nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.