Nieuws Kempen Voorbereidende grondwerken voor sanering site Serneels

Voorbereidende grondwerken voor sanering site Serneels

Voorbereidende grondwerken voor sanering site Serneels

HERENTHOUT – Het gemeentebestuur gaat de grond saneren van de voormalige site Serneels. Later wordt er nieuw gebouw gerealiseerd.

De firma Serneels produceerde en verkocht jarenlang bouwmaterialen, waaronder asbest. In 2013 kocht het gemeentebestuur van Herenthout het domein aan de Itegemse Steenweg. Het huidige bestuur heeft nu plannen om er deze legislatuur de technische dienst, de brandweer en het Rode Kruis te huisvesten.

De bodem van het achterste gedeelte van het perceel (13.200 m² agrarisch gebied) bevat echter een aantal inerte materialen. Daarom heeft het bestuur een opdracht uitgeschreven om dit gebied af te graven en te reinigen. Concreet wil dit zeggen dat de bodem tot op een diepte variërend tussen 20 en 100 cm wordt afgegraven en aan de hand van een zeefinstallatie wordt ontdaan van de onzuiverheden.

De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op bijna 80.000 euro inclusief btw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer