Nieuws Kempen Waarschuwing voor phishing-mails

Waarschuwing voor phishing-mails

Waarschuwing voor phishing-mails

ABF Kempen uit Westerlo en Geel kreeg de afgelopen dagen al verschillende berichten van klanten die valse e-mails ontvingen. Zaakvoerder en fiscaal accountant Luc Van Lommel wil iedereen waarschuwen. “Het lijkt allemaal officieel, en sommige klanten zijn al de dupe geworden van deze praktijken.”

 

Phishing is vandaag een van de meest voorkomende vormen van fraude. Hierbij hengelen dieven naar bankgegevens of bankcodes van hun slachtoffers. Hun modus operandi is vaak hetzelfde: ze sturen je een e-mail, sms, of berichtje via Facebook Messenger of andere sociale media. In dat bericht staat een link naar een vaak nagenoeg perfect gekopieerde website.

“We werden de laatste dagen al enkele keren gecontacteerd door klanten”, vertelt Luc Van Lommel, accountant en zaakvoerder van ABF Kempen. “Er is een valse email aan het rondgaan. Het lijkt allemaal officieel. En ja, sommigen hebben helaas geld terug te ontvangen.”

In deze variant gaat het om een nagemaakte e-mail van de Federale Overheidsdienst Financiën, die een terugbetaling van belastingen belooft. Het bedrag staat er bij, en enkele muisklikken verder kan u uw rekeningnummer ingeven.

Van Lommel wil mensen waarschuwen om niet zomaar door te klikken. “Wellicht zullen sommigen te snel willen antwoorden, en dan zullen er ongetwijfeld problemen ontstaan.” Niet enkel zelfstandigen krijgen de malafide vislijntjes toegeworpen. “Je ziet hetzelfde probleem en dezelfde emails ook bij gewone belastingsplichtingen binnenkomen.”

 

 

 

 

Terugbetaling via uw rekening?

  • Bezorg ons uw rekeningnummer ten laatste op 21 Mei 2021
  • Bij voorkeur via myminfin.be of door de qrcode te scannen met uw gsm, de snelste en makkelijkste weg!
  • Per brief aan het infocenter Hasselt:
    ◦vermeld uw rekeningnummer
    ◦onderteken het formulier en voeg een kopie van uw identiteitskaart toe.

Opgelet: als u ons geen rekeningnummer bezorgt, moet u dit bedrag zelf innen in een postkantoor. We sturen u in dat geval een postassignatie. De post betaalt dit bedrag alleen contant uit. Dit is een onveilige en duurdere betalingsmethode die de betaling voor ons en voor u vertraagt. In geval van een gemeenschappelijke aanslag moet u zich bovendien samen met uw partner aanmelden op het postkantoor.

Nog openstaande schulden ?

Als u nog schulden heeft, kunnen wij dat bedrag wel geheel of gedeeltelijk gebruiken om die schulden af te rekenen. U krijgt daarvan dan bericht en wij betalen u dan alleen het eventuele overschot terug.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer