Nieuws Kempen Wandelcoach Kon-Kiki laat bedrijfsleiders hun laarzen aantrekken

Wandelcoach Kon-Kiki laat bedrijfsleiders hun laarzen aantrekken

Wandelcoach Kon-Kiki laat bedrijfsleiders hun laarzen aantrekken

Kon-Kiki

Kris Vanhoof werkt al 7 jaar rond leiderschapsontwikkeling en businesscoaching. Haar passie voor de natuur bracht haar tot wandelcoaching: de Kempense trekt met haar coachees naar buiten.

“Een coach biedt extra inzichten aan de coachee via diepgaande vragen, oefeningen of feedback. Die zit soms vast in een bepaald denkkader en zoekt nieuwe invalshoeken om zijn probleem of doelstelling aan te kunnen pakken. Bij mensen die cognitief erg sterk zijn, moet een coach al behoorlijk beslagen zijn om de coachee te verrassen, want die heeft al heel wat alternatieven uitgedokterd. Ik werk erg graag met de natuur als metafoor. Beweging en buitenlucht brengen invalshoeken waar men vaak niet alleen bij kan.”

Volgens Kris Vanhoof hebben mensen de oplossing vaak in zich. Alleen zitten ze vast in hun denkkader. De metafoor van de natuur trekt dat denkkader open en zet mensen letterlijk en figuurlijk in  beweging. “Ik trek net als mijn businessklanten mijn laarzen aan en trek er met hen op uit in de natuur. Als je fysisch in beweging komt, kom je ook mentaal in beweging. De buitenlucht en de natuur brengen tot rust of geven net extra energie. We laten ons inspireren door wat we onderweg tegenkomen. Omgevallen bomen, verse sporen van een hert, voorbijvliegende vogels, een bende koeien, een berg snoeisel… Die gebruiken we als metafoor, zodat de coachee zijn of haar fantasie gaat gebruiken en niet louter vanuit de ratio het probleem benadert.”

Kris Vanhoof werkt voor allerlei organisaties waar de mensen beter willen functioneren. Van VITO, Belgroprocess, Lubrizol en Estee Lauder tot CVO Kempen of de gemeente Mol. “Mijn grootste opdrachtgever is de Coaching Square waar ik destijds mijn opleiding tot coach heb gevolgd. Via hen begeleid ik heel wat bedrijven, maar de wandelcaching doe ik ook via mijn bedrijf Kon-Kiki.

Naast wandelcoaching biedt Kris Vanhoof ook mobilhome coaching, een traject van één dag of twee dagen waarbij ze er met de mobilhome op uittrekt in de natuur. Voor mensen die nog niet kennis gemaakt hebben met coaching, organiseert Kris de Walk en Talk intervisiewandeling, een natuurlijke en ontspannen manier van netwerken en van nieuwe ontmoetingen. “Op een (buiten)luchtige manier sta je stil bij je eigen doelstelling. Je wordt gecoacht en geïnspireerd door de collega-wandelaars.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.