Nieuws Kempen Wasserij Sint-Bavo failliet

Wasserij Sint-Bavo failliet

Wasserij Sint-Bavo failliet

sint-bavoDe rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Turnhout, heeft wasserij en droogkuis Sint-Bavo in Oud-Turnhout failliet verklaard. Het familiebedrijf moest dringend investeren om zich in orde te stellen met de milieuwetgeving, maar dat lukte niet met een dalende omzet. Bij het faillissement verliezen 24 mensen hun job, vaak mensen die er al jarenlang werkten.

Sint-Bavo is een bekende naam in de Kempense wasserijwereld, waar intussen de vierde generatie aan het roer stond. De zaak begon in 1950 met een zelfwasserij, waar vijftien jaar later een droogkuisafdeling aan werd toegevoegd. In 1985 opende de winkel en verdween de zelfwasserij. De zaak werd geleid door Monique Roes en haar kinderen An en Karl.

Strijk elders
“Het bedrijf kreeg af te rekenen met de concurrentie vanuit de dienstenchequebedrijven”, vertelt curator Jean de Chaffoy. “Vroeger lieten mensen hun was en strijk doen in de wasserij, maar sinds strijken met dienstencheques elders goedkoper kon, liep die activiteit fors terug.” De onderneming beschikte over een eigen ophaaldienst en had een heel aantal ophaalpunten in de Kempen. Ze richtte zich in haar dienstverlening ook naar de horecasector.

De curator laat de komende dagen de wasserij nog openhouden zodat klanten hun was kunnen komen afhalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer