Nieuws Kempen “We maken 100% verlies”

“We maken 100% verlies”

(foto: Facebook)

“We maken 100% verlies”

Staes Sport dubbel getroffen door reisverbod

“Wie niet op skivakantie kan, koopt ook geen ski’s en ander materiaal”, vertelt medezaakvoerder Jo Staes in Gazet van Antwerpen. Zijn bedrijf is extra hard getroffen door het huidige reisverbod en de ban van de wintersport.  “Normaal hebben we in de krokusvakantie 2.500 klanten die naar de sneeuw trekken. Normaal zouden er vorige vrijdag negen autocars richting Oostenrijk vertrokken zijn.”

 

Dirk en Jo Staes begonnen in 1981 met hun wintersportzaak in Mol, gekoppeld aan een reisbureau voor skivakanties in Oostenrijk. De tweede generatie werkt intussen ook actief mee. Hun bedrijf is een vaste waarde in de Kempen als het gaat om skivakantie en -materiaal.

Overheidssteun

“Het seizoen 2020-2021 is gewoonweg totaal verloren. We kunnen gelukkig rekenen op steunmaatregelen van de overheid, en daar zijn we dankbaar voor. Maar die compenseren zeker onze verloren inkomsten niet.”

Weinig hoop voor Pasen

De paasvakantie is het volgende moment van hoop voor skiërs. Maar Jo Staes gelooft dat de kans klein is dat we tegen dan opnieuw op de latten mogen. “Begin maart plant de Oostenrijkse overheid nog een overleg rond de skigebieden. Maar van onze hotels in Oostenrijk heeft ruim de helft besloten hebben om in die periode niet te openen, zelfs al zou het weer mogen.”

“We richten onze pijlen nu op seizoen 2021-2022. Onze voorbereidingen hiervoor moeten in juli klaar zijn, want vanaf de zomervakantie komen de boekingen massaal binnen. Ons volgend skiseizoen mag zeker niet mislukken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer