Nieuws Kempen Welec levert 25 technici voor huisbezoeken Telenet

Welec levert 25 technici voor huisbezoeken Telenet

Welec levert 25 technici voor huisbezoeken Telenet

WelecTelecommunicatiebedrijf Telenet zet 25 werknemers van Welec uit Westerlo in voor een groot investeringsproject. Technici van Welec zullen meewerken aan de controle van de binnenhuisinstallatie van de klanten.

Deze huisbezoeken passen in het project De Grote Netwerf, een investering van 500 miljoen euro waarmee Telenet haar kabelnetwerk in Vlaanderen uitbreidt naar een Giga-netwerk (1Ghz). Om dit te realiseren worden overal in Vlaanderen alle 150.000 versterkers en 1,8 miljoen andere componenten in het vaste netwerk vervangen of aangepast.

Tienduizenden huisbezoeken
Naast de uitbreiding van het netwerk in de straat investeert Telenet ook in het netwerk bij de klant thuis. Telenet doet tienduizenden huisbezoeken om de binnenhuisinstallatie van de klanten aan een check-up te onderwerpen.

Installatiebedrijf Welec uit Westerlo werd na een aanbesteding geselecteerd als exclusieve partner van De Grote Netwerf. Het bedrijf zal 25 werknemers ter beschikking stellen van Telenet. Het gaat concreet om technische profielen die een deel van de huisbezoeken bij de klanten voor hun rekening zullen nemen. De technici volgen allemaal een specifieke opleiding die hun klaarstoomt voor deze taken.

Willy Eyckmans, CEO Welec: “Het is vooral dankzij Telenet dat Welec is kunnen uitgroeien tot het bedrijf dat het vandaag is. Telenet is dan ook een trouwe klant van Welec. Onze tewerkstelling wordt met dit contract nog maar eens geconsolideerd.”

Wanneer De Grote Netwerf op volle capaciteit draait, werken elke dag 24 ploegen van 10 personen in heel Vlaanderen aan het Giga-netwerk van Telenet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer