Nieuws Kempen Werken aan E313 in Wommelgem en Ranst

Werken aan E313 in Wommelgem en Ranst

Werken aan E313 in Wommelgem en Ranst

WOMMELGEM/RANST – Het verkeer tussen Antwerpen en de Kempen moet deze en volgende week rekening houden met hinder door wegenwerken. In Wommelgem en Ranst wordt het wegdek vernieuwd van de E313.

Voor het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) biedt de huidige verkeerluwe periode een kans om wegenwerken uit te voeren met weinig hinder, ook doorgaans heel drukke snelweglocaties.

Zo worden vanaf maandag 27 april worden grondige onderhoudswerken uitgevoerd op de E313. Daar is de rechterrijstrook tussen Wommelgem en Ranst in de richting van Hasselt/Eindhoven in slechte staat.

Tussen Wommelgem en Ranst wordt over een afstand van ongeveer 7 km de rechterrijstrook in de richting van Hasselt vernieuwd met twee lagen nieuw asfalt. De werfzone begint kort voor het rondpunt van Wommelgem en loopt tot aan de snelwegparking in Ranst. Ter hoogte van de parking in Ranst wordt ook een kleiner gedeelte van de middelste rijstrook vernieuwd.

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Tijdens die momenten moet het verkeer er over één rijstrook passeren. Overdag is enkel de rijstrook die wordt aangepakt afgesloten en zijn er meestal drie rijstroken beschikbaar.

Op zaterdag 2 mei wordt er ook overdag gewerkt.

Tijdens de eerste twee nachten worden ook de op- en afritten (nr. 18) van het complex Wommelgem richting Hasselt afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid Later wordt ook de afrit naar de snelwegparking van Ranst vier nachten lang afgesloten.

Omdat de werken tijdens de coronacrisis plaatsvinden, zal de aannemer er volgens AWV voor zorgen dat de maatregelen rond hygiëne en social distancing worden gerespecteerd zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer