Nieuws Kempen Wezel TC bouwt zes padelvelden en vernieuwt tennisinfrastructuur: “Willen onze club klaarmaken voor volgende generaties”

Wezel TC bouwt zes padelvelden en vernieuwt tennisinfrastructuur: “Willen onze club klaarmaken voor volgende generaties”

Wezel TC bouwt zes padelvelden en vernieuwt tennisinfrastructuur: “Willen onze club klaarmaken voor volgende generaties”

Na lang uitkijken zijn de werkzaamheden voor de aanleg van zes padelvelden bij Koninklijke Wezel Tennis Club vorige week gestart. Maar er is meer. Alle tennisvelden worden heraangelegd en krijgen ledverlichting, het sanitair wordt vernieuwd, er komt terrasverwarming en een cameranetwerk doet zijn intrede. “Hoewel we in maart eindelijk onze zes padelvelden zullen introduceren, willen we met deze andere vernieuwingen het signaal geven dat we tennis en padel evenwaardig vinden”, zegt voorzitter Dirk Stans.

Er is wat op til bij de tennisclub in Mol-Wezel. Er staan graafmachines en twee van de tien tennisvelden in gravel zijn herleid tot een omgeploegde akker. “En dat werd tijd ook”, zegt voorzitter Dirk Stans, die de volgende weekends met een team van vrijwilligers op de werf te vinden zal zijn. “We wilden al veel sneller onze padelambities ten uitvoer brengen, maar het werd een moeizaam proces doorheen een kluwen van regels. De plannen van het Agentschap voor Natuur & Bos kwamen niet overeen met het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan, red.), waardoor we vertraging opliepen. Op het evenementenveldje naast ons clubhuis staat zogezegd een bos dat we moeten kappen en compenseren. Het is een voorbeeld van hoe een ingewikkelde regelgeving de werking van een vereniging kan bemoeilijken. Dankzij constructief overleg met de Sportdienst en de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Mol is er toch een doorbraak gekomen.”

“Vorige donderdag werd ons dossier op het schepencollege goedgekeurd, waardoor we een subsidie en een renteloze lening binnenhaalden. De kostprijs van het totale project is bijna 700.000 euro. Dat kunnen we alleen met de steun van de gemeente Mol financieren. Gelukkig hebben we met onze penningmeester, Luc Cuypers, een geduldige pitbull in huis die alles het voorbije anderhalf jaar minutieus heeft opgevolgd en tot een goed einde heeft gebracht.”

Puzzelen met tennisvelden

Vanaf het verhoogde terras bij het clubhuis zien we hoe de puzzel van tennis- en padelterreinen in elkaar valt. Twee van de tien tennisvelden verdwijnen en maken plaats voor zes padelvelden, terwijl er één tennisterrein op het grasveldje ten zuiden van het clubhuis wordt aangelegd. Wie goed telt, merkt dus dat er één tennisveld verlies wordt gemaakt. “Dat klopt, maar doordat we verlichting plaatsen op twee velden waar dat nog niet was, gaan we er ’s avonds eigenlijk één veld op vooruit”, vertelt Dirk Stans.

“Bovendien wilden we de uitbouw van onze tennishal niet hypothekeren door de padelvelden daar te dicht bij te bouwen. Voor die extra binnenterreinen kunnen we pas ten vroegste de volgende gemeentelegislatuur een project indienen. We vinden tennis en padel evenwaardig. Dat signaal willen we geven door nu ook onze gravelvelden te heraanleggen. Daar liet de waterafvoer vaak te wensen over. Er komt ook overal nieuwe ledverlichting. Verder vernieuwen we het sanitair, hangen we overal camera’s en installeren we terrasverwarming. Met deze ingrepen wil het bestuur onze club klaarmaken voor de volgende generaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.