Nieuws Kempen Wings ondersteunt als eerste Duitse e-factuur

Wings ondersteunt als eerste Duitse e-factuur

Wings ondersteunt als eerste Duitse e-factuur

wingsAls eerste Belgische ontwikkelaar van boekhoudsoftware ondersteunt Wings uit Heist-op-den-Berg het Duitse formaat voor elektronische facturatie ‘ZUGFeRD’. Het Duitse e-invoice formaat is ruim een jaar geleden gelanceerd. Wings besliste om ook dit formaat te ondersteunen omdat het alles in zich heeft om een Europese standaard te worden.

Ook buiten Duitsland
Zaakvoerder Jan Sprengers: “ZUGFeRD heeft het potentieel om ook buiten Duitsland belangrijk te worden. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is Duitsland de grootste Europese economie en wordt het ZUGFeRD-formaat zowel door de Duitse overheid, de bedrijven als de software-industrie gepromoot. Ten tweede werd gekozen voor pdf als drager van een gestructureerde e-factuur, waardoor een ZUGFeRD-factuur door vrijwel elke Europese KMO geaccepteerd zal worden omdat ze ook leesbaar is zonder extra software. En ten slotte werd er gekozen voor belangrijke standaarden zoals het door ISO ondersteunde PDF/A en het Europese UN/CEFACT CII formaat zodat ook het technische plaatje volledig klopt.”

Wings produceert 100% ZUGFeRD compatibele e-facturen en kan deze probleemloos herkennen en automatisch verwerken. Naast ZUGFeRD ondersteunt Wings ook e-facturen in UBL-, Zoomit- en Certipost-formaat en is het betrokken bij de Nederlandse UBL-ketentest en maakt deel uit van het Belgische e-FFF forum.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer