Nieuws Kempen Wondernemer Tom Kenis, G&A Motors:

Wondernemer Tom Kenis, G&A Motors:

Wondernemer Tom Kenis, G&A Motors:

tom kenis“Qua service staan we in de top 5 van België”

Meer dan twintig jaar al maakt G&A Motors naam en faam in Turnhout. De BMW-concessie is in handen van Guino Kenis, maar het is zijn broer Tom die sinds enkele jaren de verkoop behartigt. En dat doet hij met verve, getuige daarvan zijn antwoord op onze vraag waarom we voor een BMW zouden moeten kiezen. “Omdat het een droom is om in te rijden natuurlijk. We nodigen iedereen uit om een testritje te komen doen en het zelf te ervaren.”

G&A Motors is wat je noemt een one-stop-shop. Je vindt er alles onder één dak: aankoop, herstelling, carwash… Wat is voor jullie de belangrijkste activiteit?

Tom Kenis, sales manager G&A Motors: “Zonder twijfel is dat de verkoop van nieuwe wagens. Voor BMW ging het de voorbije twee jaren in stijgende lijn. 2015 was een fantastisch jaar. In het premium segment zijn we de nummer 1 in België. De 5- en de 2-reeks blijven voor onze concessie belangrijke modellen. En ook de nieuwe X1 is een verkoopsucces. Daarnaast merken we een stijgende belangstelling voor hybridemodellen. In 2016 breidt het aanbod trouwens uit. Ook van de 7-reeks komt dan een hybride op de markt, naast de X5 en de 2-reeks.”

En hoe gaat het met de elektrische wagens?

“We zijn pas recent BMW I-dealer geworden, dus het is nog even afwachten voor we er resultaten over kunnen geven. Maar algemeen zie je dat BMW het ook op dat vlak goed doet. Benieuwd wanneer de markt van de elektrische wagens in België openbreekt. Bij de bedrijven groeit alleszins de interesse. Ze stellen ons meer vragen over de mogelijkheden.”

Bedrijven kunnen rechtstreeks bij jullie aankloppen voor hun wagenpark?

“Zeker. In 2015 hebben we bij G&A Motors iemand in dienst genomen die zich op de bedrijfswagens toelegt. We kiezen er heel bewust voor om niet als autoverkoper maar als mobiliteitsoplosser naar de bedrijven te trekken. Onze specialist brengt voor de wagenparkbeheerder in kaart welke oplossingen voor de medewerkers in kwestie de beste zijn. Hij houdt daarbij ook rekening met treinabonnementen of elektrische fietsen, waarvan we er trouwens enkele modellen in ons gamma hebben. Het gaat dus over meer dan auto’s verkopen. We denken een car policy uit die voor de werkgever én de werknemer voordelig is.”

Hoe onderscheiden jullie zich nog van andere garages?

“Service is voor ons superbelangrijk. We zijn fier dat we op dat vlak in de top 5 van België staan en doen er alles aan om die plek te behouden. We doen dat door onze afspraken met klanten nauwgezet op te volgen en problemen meteen goed op te lossen. We zetten ook hard in op opleiding. Van de mekaniekers tot de receptionisten, iedereen volgt hier geregeld bijscholing. We willen dat alle 27 medewerkers met de laatste nieuwigheden mee zijn. Daarnaast hechten we veel belang aan persoonlijk contact. Wij kennen de klanten, de klanten kennen ons. Daar gaan we voor.”

BMW: Arpeggio: G & A Motors nv, Raadsherenstraat 1, 2300 Turnhout: gevel

BMW: Arpeggio: G & A Motors nv, Raadsherenstraat 1, 2300 Turnhout: gevel

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer