Nieuws Kempen Wondernemers Filip Sneyers en Peggy Viskens, Garage Sneyers:

Wondernemers Filip Sneyers en Peggy Viskens, Garage Sneyers:

Wondernemers Filip Sneyers en Peggy Viskens, Garage Sneyers:

sneyers-300x240“Garage Sneyers is klaar voor de toekomst”

Stilzitten zullen ze bij Garage Sneyers in Herentals dit jaar niet doen. Na de verbouwingen aan de werkplaats nemen ze ook de showroom stevig onder handen. De bedoeling van die investeringen is duidelijk: de garage klaarstomen voor de toekomst. Daar kijken concessiehouder Filip Sneyers en operationeel directeur Peggy Viskens reikhalzend naar uit.

Wat staat er te gebeuren?

Filip Sneyers, concessiehouder: “Het komende jaar staat helemaal in het teken van de bouw van een nieuwe showroom. Volledig future proof, volgens de moderne BMW-normen. Om nog klantgerichter en efficiënter te kunnen  werken, staan er nog enkele renovaties en aanpassingswerken op de planning. We reorganiseren om onze ruimte maximaal te kunnen benutten.”

Welk effect heeft dit op de klantenbenadering?

Peggy Viskens, operationeel directeur: “De behoeften en verwachtingen van de klant zijn door de jaren heen veranderd. Vroeger kwam een klant drie à vier keer binnen om een wagen samen te stellen. Anno 2016 informeren ze zich al op voorhand en komen ze met gerichte vragen bij ons langs. Daarop willen we inspelen. In de toekomst zullen we niet meer elk model in de showroom hebben, maar veel meer met schermen werken. Op het scherm zal de klant zijn wagen kunnen bekijken, geconfigureerd volgens zijn wensen.”

Jullie haalden eerder al een ‘product genius’ in huis om aan die veranderende behoeften tegemoet te komen. Wat doet die precies?

Viskens: “De product genius kent alle details over onze wagens en hun opties. Het is zijn taak om op de vragen van klanten in te spelen en hen zo precies en compleet mogelijk te informeren. Met verkoop is hij niet bezig, maar hij kan beschouwd worden als een eerste contactpersoon.”

Welke modellen doen het goed?

Viskens: “Bij de particulieren zien we een toenemende interesse in de gezinswagens. Zo liggen de Active Tourer, Gran Tourer en de X1 duidelijk goed in de markt. Bij de bedrijfswagens scoren de 1- en de 3-reeks het best. Mensen in een kaderfunctie voelen zich dan weer meer aangesproken door de Gran Turismo uit de 3- en de 5-reeks.”

Hoe belangrijk is die markt van de bedrijfswagens voor jullie?

Viskens: “Bedrijfswagens zijn het leeuwendeel van onze verkoop, ongeveer 60 procent. Die markt is de voorbije tien jaar alleen maar belangrijker geworden. Sinds anderhalf jaar hebben we daarom ook een B2B-verantwoordelijke, die bij de bedrijven langsgaat om ons aanbod voor te stellen.”

De autowereld verandert snel. Welke ontwikkelingen mogen we voor de komende jaren verwachten?

Sneyers: “Ik zie vooral een grotere en verbeterde variatie qua motorentechnologieën en brandstofvormen komen. Nu primeren de benzine- en dieselmotoren nog, maar je ziet de belangstelling voor hybride- en elektrische motoren stijgen. Na 2020 verwacht ik dat ook de waterstofwagens zullen doorbreken. Benieuwd wat dat zal teweegbrengen.”

Garage Sneyers is nog altijd een familiebedrijf. De naam Sneyers duikt in de verschillende afdelingen op.

Sneyers: “Ik heb het bedrijf in 2013 overgenomen van mijn vader en oom. Dat we een familiebedrijf zijn uit zich ook in de sfeer op de werkvloer. We zijn dan wel uitgegroeid tot een onderneming met 45 werknemers, toch blijft de persoonlijke aanpak primeren.”

Sneyers NV
Toekomstlaan 12
2200 Herentals
Tel: 014 49.00.49
Website : www.sneyers.bmw.be
Website :  www.sneyers.mini.be
Mail : info@sneyers.net.bmw.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer