Nieuws Kempen Würth Belux viert verjaardag met eigen compositie

Würth Belux viert verjaardag met eigen compositie

Würth Belux viert verjaardag met eigen compositie

TURNHOUT- Würth Belux nv, dat zijn hoofdkantoor heeft in Turnhout, heeft zijn 55-jarig jubileumjaar in 2019 afgesloten in stijl met een optreden van het Festival van Vlaanderen. Het personeel kreeg een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd muziekstuk te horen.

 Sinds 1 april 1964 heeft de Würth-Groep een Belgisch – Luxemburgse vestiging aan de Everdongenlaan in Turnhout. De 55ste verjaardag van Würth Turnhout is het voorbije jaar op allerlei manier gevierd. Als stijlvolle afsluiter stond voor alle medewerkers een optreden van het Festival van Vlaanderen op het programma met een speciaal gemaakte compositie.

Geluiden van Würth

Het Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen had het idee geopperd om een compositie te laten schrijven, waarbij het uitgangspunt de materialen van Würth zouden zijn. Würth gaf de opdracht om een dergelijke compositie daadwerkelijk te maken. Dei is in première gegaan op 20 december 2019. Het is een werk geworden voor piano, altviool, cello en fixed media, met als titel ‘Erz & Mond & Tat’. Componist Sebastian Bradt startte met het opnemen van diverse geluiden die de Würth-producten kunnen produceren, van boormachines over schroeven tot draadstangen. Met die geluiden als basis, maakte hij uiteindelijk een muziekstuk van twaalf minuten. Het is een spannend werk geworden dat erg filmisch aandoet. De titels van de verschillende onderdelen van het werk verwijzen ook naar metaalbewerking: Das Gewinnen, das Tiefziehen, das Stanzen, das Sintern, das Verfestigen, das Galvanisieren, das Plattieren, das Sublimieren en das Durchhärten. De musici tijdens de première waren Jelle Vastershaeghe (piano), Sergio Agreda De Ro (altviool) en Eline Duerinck (cello).

Cultuur

“Gezien cultuur in het DNA van Würth zit, was dit de perfecte afsluiter voor ons succesvol jubileumjaar 2019 en brachten we onze medewerkers op een culturele creatieve manier in contact met onze producten”, besluit CEO Michel Oliebos.

De Würth-Groep laat geregeld op cultureel vlak van zich horen. Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth heeft kunst en cultuur in de bedrijfscultuur van de Würth-groep verweven, vanuit het oogpunt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, kunst dichterbij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit te creëren, in de eerste plaats bij de eigen medewerkers.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.