Nieuws Kempen Zaal Axion zoekt uitbaters voor cafetaria en fitnesszaak

Zaal Axion zoekt uitbaters voor cafetaria en fitnesszaak

Foto: stad Geel.

Zaal Axion zoekt uitbaters voor cafetaria en fitnesszaak

GEEL – Sporthal Axion onderging het voorbije jaar een ware metamorfose. Toch zitten de sporters er nog even op hun honger, want voor de cafetaria vond de stad Geel nog geen uitbater. Dat geldt ook voor de nieuwe fitness.

Het stedelijke sportcomplex Axion breidde recent uit met een tweede grote sporthal, een vechtsportzaal, danszaal en extra polyvalente ruimtes. Maar na de inspanning kunnen de jaarlijks 128.000 bezoekende sporters voorlopig nog niet napraten bij een drankje, want een eerdere oproep voor een concessionaris voor de cafetaria bleef onbeantwoord.

Nochtans heeft Axion volgens het stadsbestuur heel wat troeven. “In het complex staan trainingen en wedstrijden van liefst 31 sportverenigingen gepland”, zegt de Geelse sportschepen Nadine Laeremans (CD&V). “Buiten aan de sporthal grenzen buitensportterreinen van Thomas More Hogeschool, zoals een openbaar calisthenics fitnesspark, een voetbal- en basketbalveld, drie petanqueterreinen en twee beachvolleybalvelden. Naast de sporthal ligt een drukbezocht fietsknooppunt. Bovendien heeft onze horecazaak een ruim en zonnig terras.”

Het probleem was dat de stad bij de eerdere concessieoproep de cafetaria en nieuwe fitnesszaak in Axion aan elkaar had gekoppeld. Die fitnessruimte kwam er op vraag van de hogeschool als trainingsruimte voor de 6.000 studenten, al is iedereen er welkom. “We splitsen de concessie daarom nu in twee, een voor de cafetaria en een voor de fitnesszaak. Voor de uitbating van de horecazaak kunnen nu ook brouwerijen zich kandidaat stellen. Dat kan tot 31 januari 2023.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.