Nieuws Kempen Zakelijk leider MOOOV stapt over naar zorgsector

Zakelijk leider MOOOV stapt over naar zorgsector

Zakelijk leider MOOOV stapt over naar zorgsector

bart gaublommeBart Gaublomme (43j.), bijna 8 jaar zakelijk leider van filmfestival MOOOV in Turnhout, heeft daar vrijdag zijn laatste dag gewerkt. Sinds vandaag is hij aan de slag bij de zorginstelling Hooidonk in Zandhoven als diensthoofd financiën en administratie. “De zorgsector ken ik in het geheel niet maar ik ben een curieuze mens”, zegt hij.

In de periode dat Gaublomme mee aan het stuur zat bij MOOOV, is de organisatie uitgegroeid van een filmfestivalletje in Turnhout naar een audiovisuele instelling die in heel Vlaanderen actief is. “Het filmfestival vindt tegenwoordig in 8 Vlaamse steden plaats, ik heb de integratie van Cinema Novo uit Brugge meegemaakt, het filmaanbod serieus mee uitgebreid”, blikt hij terug. “We hebben een interessant parcours afgelegd. Ik was het in geen geval beu bij MOOOV en we hadden een fantastisch team. Maar ik voelde dat ik toe was aan schaalvergroting. Bij MOOOV waren we met 5 collega’s, bij Hooidonk zijn er dat 82 voor in totaal 180 bedden.”

Link met bedrijfsleven
Gaublomme nam bij MOOOV initiatieven om linken te leggen naar het bedrijfsleven en richtte daarvoor MOOOVmakers op, een club van mensen uit bedrijven die het festival zeer genegen zijn en het mee willen introduceren bij ondernemingen. “Iedereen in de culturele sector is daartoe tegenwoordig verplicht en ik hoop dat mijn opvolger deze initiatieven verder zal zetten.” Die opvolger is Maarten Alexander. Hij was al deeltijds in dienst bij MOOOV en verantwoordelijk voor de bibliotheekwerking.

“In mijn nieuwe job wil ik eerst en vooral de sector beter leren kennen en zien hoe die werkt. De uitdaging zal erin bestaan hoe we alles betaalbaar houden”, besluit Gaublomme.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer