Nieuws Kempen Zero emissie tijdens het zware werk

Zero emissie tijdens het zware werk

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde oplossing begon in 2016. De Hoogstraatse constructeur stelt nu de Knikmops KM 140 E voor, die beschikt over de gekende Knikmopskracht, maar zonder uitstoot.

De nadruk lag bij deze ontwikkeling van de elektrische Knikmops op zuinigheid, zodat de batterijgrootte beperkt kon blijven. “Een geringe battery pack heeft vele voordelen namelijk een kleiner gewicht, een kortere laadtijd en misschien wel het belangrijkst een lagere kostprijs”, verduidelijkt Marleen Geens van het op-en-top Hoogstraatse familiebedrijf. “Het is namelijk de grootte van de batterij die het grootste deel de kostprijs van uw elektrische kniklader bepaalt.” Zo kwam de Knikmops KM 140 E van Gebroeders Geens tot stand.

De constructeur komt nu op de markt met niet één, maar wel twee mogelijkheden voor de ondernemer die wil overschakelen naar ‘zero emissie’. “De Knikmops KM 140 E Standard beschikt over een batterij van 20 kWh. Hiermee kan er gemiddeld 5 uur stevig doorgewerkt worden. Het opladen kan van 0 tot 80% in 1 uur en drie kwartier met de snellader.”

Om langer kunnen door te werken met de Knikmops, biedt Gebroeders Geens de Knikmops KM 140 E Endurance aan. De batterij is 10 kWh groter dan bij de gewone KM 140. “Hierdoor kan de Knikmopschauffeur zo’n 8 uur werken en opladen kan je op 2,5 uur met de snellader.”

Gebroeders Geens deed uitgebreide tests met de elektrische Knikmops KM 140 E om in te schatten wat de capaciteiten waren en waar nog verder aan gesleuteld moest worden. “Hiervoor werkten we samen met lokale ondernemers, die de kniklader in de praktijk hebben uitgetest.”

Volgens Marleen Geens kwamen veel vragen voor de elektrische toepassingen vanuit de renovatiesector. “Hier werken de arbeiders vaak op krappe plaatsen met soms lage plafonds, waar de uitlaatgassen lang blijven hangen.. Om het aangename werkklimaat van de medewerkers te kunnen garanderen, wordt er dan al sneller gekeken naar een elektrisch alternatief. Zo draaide de Knikmops KM 140 E al mee op een werf in een lokale abdij. Daar was de elektrische Knikmops meteen een win-win, omdat de bewoners van de abdij sterk gesteld zijn op stilte en rust.”  Het ruisende geluid van de elektromotors wordt veel minder snel als storend ervaren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer