Nieuws Kempen Zomerreeks Out-of-Office – Joke Feyen van Hout Feyen: “Geef mij maar een Sudoku.”

Zomerreeks Out-of-Office – Joke Feyen van Hout Feyen: “Geef mij maar een Sudoku.”

Zomerreeks Out-of-Office – Joke Feyen van Hout Feyen: “Geef mij maar een Sudoku.”

De zomer doet velen onder ons een versnelling lager schakelen, en biedt ruimte voor overpeinzingen. Ook bij Made in Kempen willen we het ‘buiten-gewone’ even toelaten, en onze ondernemers van een andere kant tonen. Met deze standaardvragen vragen we raak, en krijgen we soms opmerkelijke antwoorden op ons bord. Joke Feyen runt samen met haar zus het familiale bedrijf Hout Feyen in Dessel.

 

Voor een etentje in welk restaurant accepteer je graag een uitnodiging, ook al moet je er een belangrijke afspraak voor verzetten? 

Er staan er 2 op mijn lijstje: restaurant In den hert in Wannegem-Lede en restaurant O&O in Sint-Willebrord in Nederland. Beide zaken worden geleid door families waar perfectie bovenaan staat. Een kleine kaart, dagverse producten van topkwaliteit en een wijnkaart om U tegen te zeggen. Da’s allemaal recht in mijn winkel en die afspraak, die gaat dan maar gewoon mee.
Als je bewust ‘Made in Kempen’ koopt, voor welk adresje kies je dan?

Zelf koop ik echt bewust in onze regio. Er zijn zo véle goede adressen, maar als ik toch ééntje moet kiezen, dan is het koffie van koffiebranderij Byrgir Ros Retie. Ludo ontvangt je met open armen, hij is zo fier op zijn koffie en terecht. Het is nu geweten, bij ons bedrijf krijg je nooit slechte koffie…
 Als je een ongelimiteerd budget hebt, met welke wagen zou je dan rijden?

Mijn favoriete merk blijft Volkswagen. Een Touareg staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje, liefst nog een rode ook.
Waar gaat u deze zomer op vakantie? En waarom?

Met ons gezin gaan we nu al enkele jaren naar Kreta, aan de noord-oostkust. We kiezen nooit voor de toeristische gebieden, altijd op rustige locaties of de bergen in. Heerlijk genieten van de gastvrijheid, de rust, het Griekse eten én de Griekse wijn.
Welk boek zit er dan zeker in je koffer? 

Dit jaar nam ik het boek ‘Zeg me dat ik oké ben’ van Marcel Hendrickx mee, op aanraden van Ben Sansen. En wat Ben je aanbeveelt, kan je maar beter ter harte nemen. Blij het boek gelezen te hebben, echt een aanrader voor iedereen met een perfectionistisch kantje. Ik kies liever geen fictieboek, dat is niets voor mij. Geef me dan maar een Sudoku.
Hoe kom jij het liefst tot rust op vakantie? 

Met een heerlijk glas wijn en meze of tapas, onder een parasol, in een pittoresk dorpje, genietend van het uitzicht op zee of de bergen.
Wat wil je altijd nog doen voor je op vakantie vertrekt? 

Alle offerte-aanvragen afhandelen, bestellingen doen. De hallen in het bedrijf moeten opgeruimd zijn en het materiaal netjes gestockeerd. Dat lukt niet altijd allemaal, maar toch.
Met welke Kempische collega-ondernemer zou je graag eens een koffie gaan drinken? 

De verschillende Kempische collega’s uit de PLATO-groep overgave/overname van 2012-2014. Als ik hen allemaal nog eens zou kunnen terugzien, direct.
 Wie ga je vermelden in je speech, als je de Nobelprijs voor Economie wint? 

Mijn zus en man. Mijn zus, dé aanvulling. Ik ben zo trots dat wij een team zijn. En mijn man – vennoot in A3–Accountants in Arendonk –  zoekt steeds een weg om een zakelijke wens toch mogelijk te maken.

 

Met welk gerecht zou jij je durven inschrijven voor een kookwedstrijd? 

Eend in porto-vijgensaus. Oeps, het doet me er aan denken dat zelf koken precies al lang geleden is. Door het lokale aanbod van take-away sinds corona is dat er al helemaal niet meer van gekomen.
Wie wens je wat toe? 

De volgende ploeg politici die aan zet komt: veel energie.
Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?  

Lisa Stansfield. Ik heb haar in 2014 gezien in Antwerpen, ze was echt fantastisch.
Waar zou je een toerist naartoe sturen die in de Kempen iets moois wilt ontdekken?  

Graspop Metal Meeting. De sfeer opsnuiven in onze straat, dat is echt de moeite. Er zijn ook veel lokale verenigingen die food- en drankstandjes uitbaten en je ziet er veel verschillende nationaliteiten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.