Nieuws Kempen Zomerreeks Out-of-Office – Tom Fransen: “Wim, je mag me gerust bellen!”

Zomerreeks Out-of-Office – Tom Fransen: “Wim, je mag me gerust bellen!”

Zomerreeks Out-of-Office – Tom Fransen: “Wim, je mag me gerust bellen!”

De zomer doet velen onder ons een versnelling lager schakelen, en biedt ruimte voor overpeinzingen. Ook bij Made in Kempen willen we het ‘buiten-gewone’ even toelaten, en onze ondernemers van een andere kant tonen. Met deze standaardvragen vragen we raak, en krijgen we soms opmerkelijke antwoorden op ons bord. Vandaag geeft Tom Fransen een inkijk in zijn vakantieplannen en vrijetijdsbeleving. Tom is bestuurder bij Frabe Invest, een bouwgroep die onder andere Fransen Bouwonderneming, FST Funderingstechniek  en CS Raamconstructies bezit en beheert .

 

Voor een etentje in welk restaurant accepteer je graag een uitnodiging, ook al moet je er een belangrijke afspraak voor verzetten?

Belangrijke afspraken verplaatsen voor een etentje is niet mijn ding. Maar als je me zou meevragen naar L’air du Temps in Liernu begin ik wel te twijfelen. Met een tripje naar restaurant Skina in Marbella – waar ik voor de duidelijkheid nog nooit ben geweest – overtuig je me zeker.

Als je bewust ‘Made in Kempen’ koopt, voor welk adresje kies je dan? 
 

Ik woon in Kasterlee en passeer dagelijks langs Ijs Wens als ik naar kantoor ga in Oud Turnhout. Ik stop dus – vooral voor mezelf en mijn jongste dochter Delphine – graag bij Ijs Wens in Corsendonk.

Als je een ongelimiteerd budget hebt, met welke wagen zou je dan rijden? 
 

Ik ben wel een autoliefhebber, maar ga toch gewoon met mijn huidige auto blijven rijden.

Waar ga je deze zomer op vakantie? En waarom? 

Naar mijn vakantiehuisje in Zeeland. Ik geniet er enorm van om vanop het terras naar het water te kijken.

Welk boek zit er dan zeker in je koffer? 
 

Ik heb al even een gekregen boek in mijn bezit dat ik wel eens wil lezen deze zomer: ‘Macht is Zilver, Invloed is Goud’ van Olivier Van Horenbeeck en Peter De Keyzer . Net zoals bij Koen Vanlommel van Netropolix zit ook ‘Adaptieve intelligentie’ in mijn koffer. Maar ik ben al tevreden als ik toch één boek volledig uitgelezen heb tegen het einde van de vakantie.

Hoe kom jij het liefst tot rust op vakantie ?

s’ Morgens naar de bakker gaan voor een vers stokbrood en een fles rosé aan de Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk, hoewel ik dat dit jaar omwille van corona nog even uitstel tot volgende zomer.

Wat wil je altijd nog doen voor je op vakantie vertrekt? 

Alles! Nee, ik vind het heel belangrijk om alle beloofde en afgesproken zaken te zijn nagekomen voor ik vertrek. En anders op z’n minst de bewuste persoon die nog op een antwoord of dergelijke wacht een te verwittigen.

Mijn bureau moet ook leeg zijn.

Met welke Kempische collega-ondernemer zou je graag eens een koffie gaan drinken? 

Met Wim Heylen uit Herentals wil ik wel eens een koffie drinken.

@ Wim , je mag dus bellen.

Wie ga je vermelden in je speech, als je de Nobelprijs voor Economie wint? 
 

Mijn gezin. Zij zijn het tenslotte die met hun onvoorwaardelijke steun achter elke zakelijke beslissing staan.

Met welk gerecht zou jij je durven inschrijven voor een kookwedstrijd? 

Geen idee… Hoewel ik soms wel trots ben op een goed gelukte chateaubriand, saignant gebakken op de BBQ.

Wie wens je wat toe? 

Alle succes en sterkte aan de getroffen gezinnen die hun huis, inboedel, … verloren zijn bij de recente watersnood in de regio in en rond Luik .

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?  

Een dagje Tomorrowland volgende zomer zie ik nog wel eens wel zitten , al ga ik er ook niet s’nachts voor achter mijn pc zitten om als eerste te reserveren.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in de Kempen iets moois wilt ontdekken?  

Als fiere inwoner van Kasterlee zet ik de Kabouterberg en de Kempische Heuvelrug op één dan. Mijn roots liggen in Wortel bij Hoogstraten, en hierdoor laat ik het gerestaureerde begijnhof in Hoogstraten ook wel bij de toppers horen.

Wil jij je vakantieplannen ook delen met je collega-ondernemers en andere lezers van Made in Kempen? Of je heb anders (zomers) nieuws voor onze redactie? Stuur dan een mail naar dorien.ooms@madeinkempen.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer