Nieuws Kempen Zonnepaneleninstallateur EcoFusion zet in op combinatie van diensten

Zonnepaneleninstallateur EcoFusion zet in op combinatie van diensten

Zonnepaneleninstallateur EcoFusion zet in op combinatie van diensten

Zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en airco: dat biedt EcoFusion allemaal aan en verklaart meteen ook de naam van het bedrijf. De installateur gaat verder dan enkel de verschillende energie-installaties aanbieden. EcoFusion wil ook optreden als de ideale begeleider en tussenpersoon in de installatiekeuze voor zowel particulieren als bedrijven.

Toen EcoFusion in 2009 het daglicht zag, stond ‘Eco’ voor zonnepanelen en ‘Fusion’ voor glasvezel. Vanaf 2017 biedt het bedrijf de mix van producten aan die het nu aanbiedt. Daarom staat de ‘Fusion’ intussen voor de verschillende technieken die het bedrijf bij elkaar voegt en aan zijn klanten aanbiedt. Om het hoofd te bieden aan toekomstige uitdagingen, krijgt het bedrijf binnenkort een heuse rebranding.

Die toekomstige uitdagingen zijn eigenlijk ook al de uitdagingen van vandaag. De energiecrisis en bijgevolg haar hoge prijzen hakken zwaar in op de portemonnee van zowel particulieren als bedrijven. Daarom is het plaatsen van zonnepanelen of een combinatie van de verschillende producten interessant.

Hulp bij subsidie-aanvragen

Nog tot eind 2024 kan je genieten van subsidies als je nog zonnepanelen laat installeren. Daarvoor dien je een subsidie-aanvraag doen bij Fluvius. Ook voor thuisbatterijen kan je een premie krijgen. Daarvoor moet je een dossier indienen bij de Vlaamse overheid. Bij laadpalen zijn er fiscale voordelen voorzien op je belastingbrief. EcoFusion staat je met raad en daad bij in dit kluwen van subsidies.

Bedrijven kunnen eveneens instappen in het investeringssteunprogramma van de Vlaamse overheid genaamd de ‘call groene stroom’. Daarmee investeren ze in middelgrote PV-installaties en kleine en middelgrote windturbines. De call groene stroom is een wedstrijdformule waar bedrijven een bod uit moeten brengen voor een installatie. Ook hier kan EcoFusion je perfect mee verder helpen.

Eco-connect zet combinatiediensten in de verf

De aanstaande rebranding van EcoFusion houdt ook de uitbouw van de ‘Eco-connect’-afdeling in. Daarin komt de combinatie van diensten aan bod. Combinaties als zonnepanelen met thuisbatterijen verhogen namelijk sterk jouw rendement en verlagen jouw factuur.

Aangezien EcoFusion al jaren bezig is, zijn er veel klanten die over dezelfde technologie beschikken. Zo creëert het bedrijf een echte community met het oog op energie delen: wie te veel energie produceert via onder andere zonnepanelen kan zijn overtollige energie verkopen aan of delen met familie, vrienden of buren.

Er hangen wel een aantal voorwaarden vast aan energie delen, zoals het officieel registreren van de deal via de website van Fluvius. EcoFusion is die formule volop aan het ontwikkelen, zodat zijn klanten kunnen genieten van een optimaal rendement.

EcoFusion is een ervaren installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en airco-warmtepompen die alle zorgen van zijn klanten weg wil nemen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.