Nieuws Kempen Zoon neemt leiding over van familiebedrijf

Zoon neemt leiding over van familiebedrijf

Zoon neemt leiding over van familiebedrijf

Boomkwekerij Guido Gijs en Zoon is al decennialang een begrip in de omgeving van Retie. Het bedrijf groeide door de jaren heen uit tot een referentie wanneer het aankomt op lokaal geteelde, kwalitatieve tuinplanten en -bomen. Nadat hij de afgelopen jaren van zijn vader de knepen van het vak leerde, zal zoon Dieter Gijs samen met zijn partner Sofie nu mee de dagdagelijkse leiding van de Boomkwekerij opnemen.

Guido groeide zelf op op het tuin- en landbouwbedrijf van zijn ouders. In 1985 besliste hij zijn samen met zijn vrouw Diane een eigen boomkwekerij op te richten aan de Turnhoutsebaan in Retie. Het bedrijf specialiseerde zich in container- en vollegrondsplanten.

Intussen is er een uitgebreid, eigen gekweekt aanbod op 15 hectare aan grond met cabrioletserres, plastiektunnels, containervelden en een vollegrondskwekerij. “Ons assortiment omvat meer dan 1000 variëteiten, waarvan het overgrote deel van de eigen kwekerij komt”, zegt Dieter Gijs. “De overige bomen en planten selecteren mijn vader en ik persoonlijk bij buitenlandse telers. Hierdoor kunnen professionelen en particulieren alles voor hun volledige plantenlijst op één adres vinden.”

Zoon Dieter stapte enkele jaren geleden mee in het bedrijf. Hij werd verantwoordelijk voor de kwekerij in volle grond, voor contacten met collega-kwekers en voor de organisatie van de groothandel. Zijn vriendin Sofie helpt sinds een jaar mee met deze taken. Hun enthousiasme maakt het nu voor Guido en Diane mogelijk om na bijna vier decennia een deel van het werk door te geven.

“Aan stoppen denken we nog lang niet”, zegt Guido resoluut. “Ik zal nog dagelijks op de boomkwekerij te vinden zijn, maar de tijd was rijp om Dieter meer verantwoordelijkheden te geven en de verdere richting van het bedrijf te laten bepalen. Met Sofie heeft hij nu ook een goede rechterhand om hem daarbij te helpen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.