Nieuws Kempen Zoon stapt mee in uitvaartbedrijf

Zoon stapt mee in uitvaartbedrijf

Zoon stapt mee in uitvaartbedrijf

Uitvaartverzorger Ann Schillebeeckx heeft afgelopen weekend haar nieuwe aula in Meerhout voorgesteld aan het grote publiek. In aula Veldpoort kunnen er aan het huidige funerarium ook uitvaarten en koffietafels plaatsvinden. Zoon Chiel De Laet kiest na het afronden van zijn studies ook voor het vak, en stapt binnenkort als medezaakvoerder mee in het familiebedrijf.

 

Uitvaartbedrijf Ann Schillebeeckx organiseerde een opendeurweekend zodat mensen eens een kijkje konden nemen in de nieuwe aula. Die sluit aan bij de huidige rouwruimte, en is een volledig nieuw gebouw. “Normaal hadden we vorig jaar al een officiële opening voorzien, maar corona heeft roet in het eten gegooid”, zegt Chiel De Laet, de zoon van Ann. Intussen mag het bedrijf weer uitvaartplechtigheden organiseren tot 100 personen. Ook de koffietafel kan opnieuw, tot 50 personen.

“Veel appreciatie”

Uitvaartzorg Ann Schillebeeckx is een Kempens familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in het vak. Ann is intussen de derde generatie Schillebeeckx-uitvaartverzorgers. En de vierde generatie stapt binnenkort – vanaf september – mee in het bedrijf. “Ik ben opgegroeid met het bedrijf, en zag het doorheen mijn jeugd verder groeien. Ikzelf heb pas enkele mensen verloren die me na aan het hart lagen. Zo kon ik aan den lijve ondervinden dat de diensten die mijn moeder aanbiedt, heel hard geapprecieerd worden. Goed afscheid kunnen nemen in een belangrijk deel van het rouwproces. Door te kiezen voor de uitvaartzorg, kan ik een meerwaarde zijn in het leven van mensen”, aldus de toekomstige medezaakvoerder.

Chiel rondt binnenkort een opleiding Bedrijfsmanagement af. “Dan kan ik mijn kennis direct in de praktijk brengen. Anderzijds was ik ook groepsleider in de scouts. Ook het aansturen van een groep ligt me wel. Momenteel heeft ons bedrijf 3 mensen in dienst voor de vestigingen in Mol en Meerhout.”

Goede planning

“Als uitvaartzorger moet je je heel flexibel kunnen opstellen, want je wil aan ieders wensen kunnen voldoen. Die kunnen heel uiteenlopend zijn. Geen enkel afscheid is hetzelfde: het kan heel uitgebreid zijn, of net heel snel. Sommige kiezen voor afscheid in besloten kring, en bij anderen moet je rekening houden met familieleden die uit het buitenland moeten komen.”

“We staan ook dag en nacht klaar om families bij te staan. Net daar vind ik dat je met goed management het verschil kan maken. Door een goede planning ben je in staat om het hele team tijdig rust te gunnen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel, Olmen
Geel

Bij 3 bedrijven valt het doek

De Ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich deze week weer gebogen over de faillissementen. In totaal zijn er drie bedrijven uit… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer