(Foto: JCr)

Twee jaar na brand doet Driedeco de deuren weer open

In Borgloon heeft de conceptstore voor interieurinrichting Driedeco de heropening gevierd. Zaakvoerders Rebecca Van Houdt en Brecht Bruninx hebben twee jaar keihard gewerkt om puin te ruimen na een verwoestende brand en zijn nu helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk.

De geklasseerde villa van de gebroeders Wijnants in de Stationsstraat in Borgloon straalt weer de grandeur uit van het verleden. Twee jaar geleden zag de toekomst er voor Rebecca Van Houdt en Brecht Bruninx wel even anders uit. Het noodlot sloeg toe: door een kortsluiting brandde het hele gebouw uit. "We hadden toen net de hele restauratie voltooid, en zagen onze droom in rook opgaan", vertellen Brecht en Rebecca. "De gevolgen waren enorm: het hele gebouw stortte in en was totaal verloren."

Lang hebben ze niet in zak en as gezeten. "Twee jaar lang hebben we elke vrije minuut in de renovatie van de woning gestoken. We waren echt vastberaden om onze conceptstore op het gelijkvloers, en onze woonst op de verdiepingen, opnieuw in de authentieke staat te herstellen. Massa’s puin hebben we geruimd. En ja, de moed is ons meerdere malen in de schoenen gezonken, maar telkens was er de steun van onze vrienden die er ons bovenop hielpen.”

Na deze helse periode staan de jonge zaakvoerders er nu opnieuw, en kijken ze vol vertrouwen uit naar de toekomst.

JCr