Nieuws Limburg “1.600 jobs in Limburgse bouw verdwenen”

“1.600 jobs in Limburgse bouw verdwenen”

“1.600 jobs in Limburgse bouw verdwenen”

Een nieuwe telling van de Confederatie Bouw Limburg leert dat er de afgelopen 3 jaar zo’n 1.600 jobs in de Limburgse bouw zijn verdwenen als gevolg van de oneerlijke concurrentie en sociale dumping vanuit Oost- en Zuid-Europa. Vandaar dat de Limburgse bouwbedrijven met plezier het plan van staatssecretaris Tommelein hebben ondertekend, waarin maatregelen staan die de strijd tegen sociale dumping moeten aangaan. Daarbij onder meer een uitbreiding van de aanwezigheidsregistratie, meer erkenningsverplichtingen voor onderaannemers, het beperken van detacheringen, enzovoort.

chris slaets“De Limburgse bouwsector heeft het zwaar te verduren,” zegt regiodirecteur Chris Slaets. “Er zijn op 3 jaar tijd 17.000 jobs verloren gegaan in de bouw, waarvan 1.600 in Limburg. Door misbruik van de Europese detacheringsregels worden buitenlandse werknemers en (schijn)zelfstandigen in België vaak tewerkgesteld onder de legale marktprijzen. Dit moet een halt toegeroepen worden in het belang van de Limburgse werknemers en werkgevers, maar ook in het belang van de overheid, die jaarlijks 11% van haar totale inkomsten (20,1 miljard) aan de Belgische bouwnijverheid te danken heeft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.