Nieuws Limburg 1 op 4 haalt eind mei niet bij verlenging lockdown

1 op 4 haalt eind mei niet bij verlenging lockdown

1 op 4 haalt eind mei niet bij verlenging lockdown

Als de lockdown zou worden verlengd, is 25% van onze bedrijven failliet. Dat zeggen ze zelf in een enquête van Unizo Limburg. Nog eens 20% stelt in dat geval eind juni niet te halen.

Deprimerende cijfers… We sommen enkele conclusies op:

– Bij 1/3 van de Limburgse ondernemers is er blijvende onduidelijkheid over wat ze mogen of moeten doen in deze lockdown-light. Meer dan 1 op 4 is getroffen door verplichte sluiting. Slechts 15% mag en kan volledig open blijven zonder problemen.

– 4 op 10 ondervraagden ondervindt vandaag nog geen problemen van de lockdown light. De rest kampt met geldgebrek (liquiditeit), vreest problemen om leningen/intresten af te betalen en is bang om leveranciers niet meer te kunnen betalen.

– Hoe lang kunnen de Limburgse bedrijven overleven bij een langere lockdown dan 4 april? Loopt de sluiting tot einde mei, vreest 1/4 eraan te zijn. Nog eens 1/5 mikt in dat geval op eind juni en nog eens 1/10 denkt het tot eind juli vol te houden. Amper 3/10 denkt 2020 te overleven bij een langere lockdown.

– 6 op 10 bevraagden kan geen telewerk organiseren voor hun personeel. Slechts 15% kan dat voor iedereen, en ongeveer 1 op 4 slechts voor een gedeelte. Over ‘social distancing’: van de bedrijven die open mogen blijven, zegt 3/10 dat zoiets niet lukt in hun werksituatie.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.