Nieuws Limburg 11 miljoen moet 1 miljoen shoppers lokken

11 miljoen moet 1 miljoen shoppers lokken

11 miljoen moet 1 miljoen shoppers lokken

Op het voormalige mijnterrein van Beringen wordt nog dit jaar gestart met de bouw van 15.000 m2 winkelruimte, te verdelen over een 12-tal grotere winkels. Het stadsbestuur heeft zopas de stedenbouwkundige vergunning hiervoor afgeleverd, nadat in de zomer ook al de socio-economische vergunning in orde was. Het project zal 11 miljoen euro kosten (casco opgeleverd, dus zonder de investeringen van de winkeluitbaters zelf) en moet zo’n miljoen bezoekers per jaar lokken. Er zal werk zijn voor zo’n 150 FTE’s, wat neerkomt op ongeveer 250 mensen.

rendering retailpark BeringenHet retailpark, dat deel uitmaakt van het totale herbestemmingsplan van de mijnsite, kent een woelige geschiedenis. De aanvankelijke plannen om 30.000 m2 aan winkelruimte te bouwen, werden niet vergund na hevig protest van Unizo en lokale handelaars. Op die schaal zou het handelscentrum grote klappen krijgen, zo werd gevreesd. Vandaar dat de plannen gehalveerd werden. In ruil voor het onevenwicht dat hierdoor ontstond in de begroting van be-MINE, stemde de overheid toe om een deel van de oude kolenwasserijen af te breken, en zo te besparen op instandhoudings- en renovatiewerken aan het mijnpatrimonium.

De realisatie zal gebeuren door de nv Mijn Retail, een samenwerkingsverband tussen de vastgoedgroep Retail Estates en be-MINE, een nv waarin investeringsmaatschappij LRM de bovenhand heeft. De vaste bouwpartner voor deze site is de THV Van Roey-Democo. Zij steken de eerste spade nog dit jaar in de grond, en moeten rond het bouwverlof al klaar zijn. In september gaan de winkels immers open. Wie er komt is nog niet geweten, maar de contracten liggen klaar. Er waren blijkbaar dubbel zoveel kandidaten als er ruimte is. Vandaar dat Mijn Retail kiest voor originele winkelconcepten die in de buurt nergens te vinden zijn. You must be-CURIOUS.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.