Nieuws Limburg 1200 ondernemers vieren 75 jaar VKW Limburg

1200 ondernemers vieren 75 jaar VKW Limburg

1200 ondernemers vieren 75 jaar VKW Limburg

In een volgepakt Cultureel Centrum van Hasselt verzamelden maar liefst 1200 ondernemers en kaderleden voor de jaarvergadering van VKW Limburg. Een speciale editie, aangezien de werkgeversorganisatie ook haar 75-jarig bestaan viert.

Niemand minder dan Europees President Herman Van Rompuy kwam naar Hasselt om de jubilerende organisatie in de bloemen te zetten. Hij overhandigde tevens de 22ste Ambiorixprijs aan Ebema uit Zutendaal. (Lees artikel hier). Voor de gelegenheid werden alle vorige winnaars van de prestigieuze Ambiorixprijs samengebracht voor een uniek fotomoment (zie onder). “Eén voor één zijn al deze bedrijven nog in blakende gezondheid,” aldus directeur Jos Stalmans. “Ebema heeft dus nog een mooie toekomst voor de boeg…”

Nog tijdens de jaarvergadering stelde VKW Limburg het nieuwe initiatief Cresco voor. Het is een soort strategische denktank die moet helpen om van Limburg een economische topregio te maken. Cresco wil hiervoor een aantal concrete hefbomen formuleren. waarmee bedrijven zelf aan de slag kunnen om te groeien, te vernieuwen of te internationaliseren. Om dit nieuwe initiatief concreet vorm te geven werd Raf Sluismans aangetrokken om het managementteam van VKW Limburg te versterken.

(Foto’s: Ronny Van Thienen)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.