Nieuws Limburg 14 miljoen houdt ex-sponsor KRC boven water

14 miljoen houdt ex-sponsor KRC boven water

14 miljoen houdt ex-sponsor KRC boven water

Euphony, gespecialiseerd in het doorverkopen van energie- en telecomdiensten, is uit de problemen. Dat schrijft de zakenkrant De Tijd. Het bedrijf heeft bij enkele private investeerders in Nederland 14 miljoen euro vers geld gevonden.

Euphony kwam in de problemen door de nieuwe telecomwet, een dure expansie in Nederland en een zwakke balans, nog een gevolg van de management buy out uit 2009. In 2012 was er een verlies van 2 miljoen euro op een dalende omzet van 68 miljoen euro.

De moeilijkheden kwamen aan het licht toen Euphony zijn verplichtingen als shirtsponsor van Racing Genk niet meer kon nakomen. Dat contract was goed voor ongeveer een miljoen euro per jaar en beide partijen onderhandelen momenteel over een schikking. Racing Genk stelde Euphony in gebreke, een voorbeeld dat werd gevolgd door verscheidene andere schuldeisers. Daardoor werde de problemen acuut. Euphony zal het verse geld gebruiken om schulden terug te betalen en nieuwe producten uit te bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.