Nieuws Limburg 15.000 artikelen van Zwarte Markt openbaar verkocht

15.000 artikelen van Zwarte Markt openbaar verkocht

15.000 artikelen van Zwarte Markt openbaar verkocht

De volledige inboedel van de Zwarte Markt in Tessenderlo – meer dan 15.000 artikelen – wordt via veilinghuis Belga in Lummen verkocht. Van meubels en podiumstukken tot keukenmateriaal, speelgoed en duizenden dozen versiering. Ga jij een bod doen?

Eind december maakte de Zwarte Markt, de grootste overdekte markt van de Benelux, bekend dat ze na 37 jaar de deuren definitief sluit. De populaire rommelmarkt met meer dan duizend standhouders en een totale oppervlakte van 25.000 vierkante meter lokte elk weekend meer dan tienduizend bezoekers. Op de sluiting kwamen dan ook veel reacties.

De eigenaars hebben de site verkocht en veilinghuis Belga de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe bestemming voor de gigantische inboedel. “Alles moet weg”, zegt Myriam Joris van de Zwarte Markt. “Op 3 maart worden de gebouwen overgedragen aan de nieuwe eigenaars. De grote hallen bevatten heel veel materiaal. Ook het bekende café Cheers, waar wellicht veel Limburgers ooit een frisse pint of een kop koffie met een stuk vlaai hebben besteld, wordt verkocht. Hetzelfde geldt voor de crèche waar de allerkleinsten werden opgevangen. Maar ook allerlei meubels, keukengerei, decoratiemateriaal, speelgoed en massa’s themaversieringen gaan onder de veilinghamer. We maakten van elke gelegenheid gebruik om onze overdekte markt in een feestelijk jasje te steken. Ook versieringen voor Halloween, Pasen, Kerstmis of carnaval zitten erbij. Het gaat om meer dan duizend dozen vol versieringen. Het zal een raar zicht zijn als alles weg is en wij definitief de deur achter ons sluiten.”

De spullen zijn onderverdeeld in tien veilingen met meer dan duizend kavels. Bieden kan online bij Belga Veiligen. Het veilinghuis is druk in de weer om de kijkdagen zo coronaveilig mogelijk te organiseren. “We zien dat er al veel werd geboden”, zegt Michaël Peeters van Belga Veilingen. “De volgende dagen worden nog nieuwe stukken online gezet. We denken dat de kijkdagen veel volk zullen lokken omdat de Zwarte Markt toch voor velen pure nostalgie is en de plek heel wat herinneringen oproept. Het is voor ons een eer om de veiling te mogen organiseren. Zo schrijven wij ook mee aan een stukje Limburgse geschiedenis.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.