Nieuws Limburg 15 bedrijven besparen 1,3 miljoen op milieu

15 bedrijven besparen 1,3 miljoen op milieu

15 bedrijven besparen 1,3 miljoen op milieu

Binnen het ‘Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg’ van Voka Limburg engageerden 15 Limburgse bedrijven zich om gedurende één jaar acties uit te voeren met een duidelijke impact op milieu en mens. Deze acties resulteerden in een besparing van 20.115 ton CO2-emissies en leveren de bedrijven 1,3 miljoen euro op. Ook het komende jaar zijn er opnieuw 16 bedrijven (waarvan 10 dezelfden als dit jaar) met een duidelijk plan om een stap te zetten naar een klimaatneutraal Limburg.

Charter Milieu VokaSinds de opstart van het ‘Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg’ hebben alle deelnemende bedrijven samen maar liefst 106.000 ton CO2 bespaard. In euro’s leverde dit 6,2 miljoen op. Het resultaat is nog indrukwekkender omdat verschillende gerealiseerde acties, zoals de vermindering van waterverbruik, de verbetering van noodprocedures en sensibiliseringsacties, niet in CO2-winst zijn uit te drukken.

Een absoluut succesverhaal, beaamt ook Ludwig Vandenhove, gedeputeerde voor Leefmilieu van de provincie Limburg: “Limburg wil klimaatneutraal worden tegen 2050, met minimum 30% reductie van onze uitstoot aan broeikasgassen (bkg) tegen 2020. Dat vraagt om heel concrete acties, ook bij de (kleinere) bedrijven. Energieverbruik van bedrijven is in Limburg goed voor zowat 25% van de jaarlijkse uitstoot. Met andere woorden, er is nog veel potentieel bij ondernemingen om het totaal naar beneden te halen en zo ook zelf hun voordeel te doen.”

Wie zijn de 15 deelnemers van 2015: Belgische Fruitveiling, BelOrta, Drukkerij Hendrix, Elep, Gold Meat Belgium, Govaerts Recycling, Haletra, JLG, Limburg.net, Limburgse Tuinbouwveiling, Martin Mathys, Norbord, Polyvision, Van Gansewinkel en Veiling Haspengouw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.