15 miljoen voor houtverwerking in Genk

Gielen NV heeft in Genk zopas een nieuwe installatie voor de verwerking van hout in gebruik genomen. Er is een investering mee gemoeid van 15 miljoen euro. In hetzelfde pand wordt momenteel ook de laatste hand gelegd aan extra kantoorruimte.

“Wij vermalen het houtafval hier tot kleine spaanders, die daarna gereinigd en afgezeefd worden,” verduidelijkt zaakvoerder Philip Gielen (links op de foto). "Afhankelijk van de kwaliteit, gaan deze spaanders naar de spaanderplaatfabriek of naar een biomassacentrale, zodat het gebruikte hout een nieuwe en efficiënte bestemming krijgt."

Gielen beschikt nu in Genk over een oppervlakte van 11 hectare, waar zich zowel de recyclage-afdeling, de containerservice als het transportbedrijf bevinden. Om dat laatste te versterken heeft Gielen overigens 5 nieuwe trucks van het met merk DAF aangekocht bij Truck Trading Limburg (TTL) uit Houthalen-Helchteren. Hiermee beschikt het bedrijf nu over een wagenpark van zowat 60 voertuigen, dat zowat 4000 eigen containers transporteert.