Nieuws Limburg 15,7 miljoen voor bedrijf uit Heusden-Zolder

15,7 miljoen voor bedrijf uit Heusden-Zolder

15,7 miljoen voor bedrijf uit Heusden-Zolder

Nadat eerder dit jaar bij een kapitaalronde al 3,2 miljoen euro vers geld was opgehaald, mag Rejuvenate Biomed uit Heusden-Zolder nu nog eens 15,7 miljoen op de rekening bijschrijven. De financiering komt uit Luxemburg en Zwitserland, en dient voor de ontwikkeling van een medicijn dat de spierverzwakking bij ouderen moet tegengaan. “Het is niet louter een financiële transactie, maar ook een inhoudelijke samenwerking met de investeerders om de ontwikkeling te versnellen”, zegt stichter en CEO Ann Beliën.

Rejuvenate Biomed is een biomedisch bedrijf dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt voor de bestrijding van ouderdomsziekten. Het komt erop neer om medicijnen te ontwikkelen die de menselijke cellen vitaal en veerkrachtig houden. Vooral een oplossing tegen het verlies van spierfunctie (‘sarcopenie’), iets waar bijna alle oudjes mee kampen, heeft potentieel voor de wereldmarkt.

De positieve evoluties bij het bedrijf uit Heusden-Zolder zijn niet aan de aandacht van investeerders ontsnapt. In de zogenaamde Serie B-financieringsronde hebben het Zwitserse Rejuveron Life Sciences AG en het Luxemburgse Vesalius Biocapital de dans geleid om 15,7 miljoen extra op te halen. Bedoeling is dat Rejuveron mee de R&D gaat aansturen en nadien een meerderheidsbelang in het Limburgse bedrijf neemt. Dit met het nobele streven om het aantal gezonde levensjaren van mensen te verhogen.

Dr. Ann Beliën, PhD, oprichter en CEO van Rejuvenate, is tevreden met de volgende stap: “Deze investering is voor ons meer dan een financiële overeenkomst: het is het resultaat van het niet aflatende geloof van Vesalius Biocapital in wat we doen, en de steun van Rejuveron, een bedrijf waarmee we volledig op één lijn zitten qua visie en complementaire expertise. Deze investering zal resulteren in een intense samenwerking tussen de teams van Rejuveron en Rejuvenate, wat ons allen naar het volgende niveau zal tillen. Een klinisch bedrijf worden is een belangrijke mijlpaal voor ons, en we hadden dit punt niet kunnen bereiken zonder de toewijding van ons uitstekende team en de voortdurende steun van onze investeerders. We kijken uit naar een toekomst waarin producten van ons platform mensen helpen gezonder te leven!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.