Nieuws Limburg 184 banen op de tocht bij dienstenchequebedrijf

184 banen op de tocht bij dienstenchequebedrijf

184 banen op de tocht bij dienstenchequebedrijf

Uwdienstencheques.be, een firma uit Hamont-Achel die poetsvrouwen tewerkstelt bij gezinnen, heeft de boeken neergelegd. De rechtbank in Hasselt spreekt naar alle waarschijnlijkheid donderdag (toevallig de Dag van de Schoonmaak…) het faillissement uit. Hierdoor verliezen 184 arbeiders en bedienden hun baan. Het bedrijf kampt vooral met hoge RSZ-schulden.

sepp-hannenSepp Hannen, die het bedrijf oprichtte in 2010, wijt de teloorgang onder meer aan een verhoging van de sociale lasten en een torenhoog ziekteverzuim. Afhankelijk van wat de curator beslist, wil Hannen toch een doorstart maken. Dat zal dan wel onder een andere naam moeten gebeuren, aangezien een faillissement betekent dat de erkenning als dienstenchequebedrijf vervalt. Kandidaat-overnemers hebben volgens de huidige eigenaar afgehaakt, omdat de lonen bij Uwdienstencheques.be hoger liggen dan gemiddeld, en een overnemer volgens de cao dan ook zijn bestaande werknemers deze voorwaarden zou moeten bieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.