Nieuws Limburg 2/3 van Limburgse aannemers werkt door in verlof

2/3 van Limburgse aannemers werkt door in verlof

2/3 van Limburgse aannemers werkt door in verlof

Omdat er door de slechte weersomstandigheden op heel wat bouwwerven vertraging werd opgelopen, heeft 66 procent van de Limburgse aannemers beslist om tijdens de vakantie nog even door te werken. Dat blijkt uit een enquête van Bouwunie Limburg.

davy-maesen“In 93% van de gevallen gaat het om de zaakvoerder die verder werkt, bij 25% (ook) de werknemers,” weet Davy Maesen van Bouwunie (foto). “Als reden voor het doorwerken tijdens de bouwvakantie, zegt meer dan de helft dat ze de opgelopen achterstand absoluut willen inhalen en/of een specifiek project moeten afwerken. Opvallend is voorts dat 28% aangeeft dat ze het zich simpelweg niet financieel kunnen veroorloven om op vakantie te gaan omwille van de crisis.”

Voor de bouwbedrijven gevestigd in de provincie Limburg start de bouwvakantie in principe op 15 juli. In de praktijk begint hun vakantie dus op vrijdagavond 12 juli. Op dinsdag 6 augustus gaan ze uitgerust en met frisse moed opnieuw aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.