Nieuws Limburg 2 Limburgse start-ups in elftal voor Finland

2 Limburgse start-ups in elftal voor Finland

2 Limburgse start-ups in elftal voor Finland

Met een delegatie van 11 toppers reist het platform Startups.be volgende week naar het Finse Helsinki voor de Slush Conference, één van de voornaamste festivals voor startende bedrijven ter wereld. In het Belgische team zijn 2 Limburgse vertegenwoordigers opgenomen: het intussen al vrij gekende UgenTec (Wouter Uten) en Small Teaser van Ruth (foto links) en Stijn Janssens. Beide start-ups hebben hun kantoor op Corda Campus.

11145010_521357181359932_7781258082445451578_oHelsinki mag dan niet door iedereen gekend zijn als dé hoofdstad van de creatieve economie, toch wordt er behoorlijk wat ‘afgestart’ daar in het Hoge Noorden. De Finnen rijven maar liefst 1 procent van het globale risicokapitaal binnen en herbergen 10 procent van alle Europese start-ups die gewaardeerd worden op meer dan 1 miljard dollar.

Op de Slush Conference worden meer dan 10.000 deelnemers uit alle uithoeken van de wereld verwacht. In het verleden haalden de starters die er passeerden maar liefst 320 miljoen dollar kapitaal op. Misschien dat Small Teaser en UgenTec deze keer bij de gelukkigen behoren? UgenTec wordt alvast als scorende spits van het Belgische team uitgespeeld. We zullen snel weten of Wouter Uten het net kan doen trillen als hij een vette vis heeft binnengehaald…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.