Nieuws Limburg 2 overnames stuwen omzet met 10 miljoen

2 overnames stuwen omzet met 10 miljoen

2 overnames stuwen omzet met 10 miljoen

WILG, een bedrijvengroep in watertechnische onderdelen uit Pelt, heeft zopas 2 overnames gerealiseerd. CEO Reinier Teunissen stelt daarom de omzetverwachting fors bij. Het resultaat van 25 miljoen in 2020 wil hij dit jaar opkrikken naar 33 of zelfs 35 miljoen euro.

WILG is de afkorting van Water Is Life Group, zoals de overkoepelende naam luidt van 5 ondernemingen die technische materialen voor de behandeling van water leveren, zoals pompen, kleppen, filters, enzovoort. Centrale figuur in de groep is ondernemer Reinier Teunissen, die doorheen de structuur, een jaarlijks groeiritme van minstens 30% realiseert. Momenteel werken er 72 mensen voor WILG, dat het hoofdkantoor in Pelt heeft, maar ook in Hasselt belangrijke activiteiten ontwikkelt.

Reinier Teunissen is blij om nu de overname aan te kondigen van 2 bijkomende bedrijven. Het gaat om fabrikanten van bron-pompen: Well Pumps SA BelgiĆ« en Well Pumps Solar Portugal. “Hiermee gaat een droom in vervulling”, zegt de CEO. “Zelf de toepassingen fabriceren geeft toch net iets meer voldoening dan alleen een sterk distributienet opzetten. Door zelf te produceren kan je echt het verschil maken. Dat is zeker het geval in de pompsets die door zonne-energie worden aangedreven.”

De 2 nieuwkomers in de groep geven de ambities een flinke boost. “In 2020 hebben we met WILG een omzet gerealiseerd van 25 miljoen euro”, weet Reinier Teunissen. “Via organische groei en deze 2 overnames leggen we de lat een heel stuk hoger. Voor 2021 mikken we op 33 miljoen euro, en als het een beetje meezit, hopen we de kaap van 35 miljoen te kunnen ronden.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Jorgen G. 2021-03-18 07:41:55

Proficiat Reinier! Knap stukje ondernemerschap.Jorgen Gielen Peerlings NV

Gerelateerde berichten

Bilzen, Bree
Bilzen

Groen, groener, groenst…

Tal van Limburgse ondernemingen trekken volop de kaart van de duurzaamheid. Onder meer Vandersanden, LAG Trailers en Greenyard kondigen spectaculaire… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.