Nieuws Limburg "20% meer technische studenten tegen 2015"

"20% meer technische studenten tegen 2015"

"20% meer technische studenten tegen 2015"

De werkgroep T2 (Geen Toekomst zonder Techniek) gaat nieuwe acties ontwikkelen om meer jongeren te overtuigen voor een technische studiekeuze. Aangezien dit van levensbelang is voor onze economie hebben tal van organisaties zich geëngageerd in deze werkgroep, waaronder de VDAB, het Regionaal Technologisch Centrum, de werkgeversorganisaties, en uiteraard de scholen. De nieuwe instroom is echt broodnodig. Want vele initiatieven ten spijt, loopt het aantal inschrijvingen nog steeds terug.

“Scholen leveren vaak bovenmenselijke inspanningen om technisch onderwijs aan te bieden dat helemaal met zijn tijd mee is,” zegt Liesbet Beyen van RTC-Limburg. “Moderne machines worden aangekocht, dikwijls in partnerships met bedrijven, werkplekleren wordt ingevoerd zodat jongeren onderwijs ‘on the spot’ krijgen en talloze vernieuwingsacties worden door directies opgezet om technisch onderwijs voor jongeren en bedrijven zo aantrekkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Maar: het resultaat daarvan laat tot op dit ogenblik zeer te wensen over. De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar bevestigen de tendens dat technisch onderwijs nog steeds niet aantrekkelijk is.” Vandaar dat T2 de alarmbel luidt.

Hoe de nieuwe acties er concreet gaan uitzien, is nog niet bekend. Toch zijn de initiatiefnemers heel ambitieus: tegen 2015 moeten er 20 procent meer jongeren kiezen voor een technische studierichting.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.