Nieuws Limburg 20 procent minder werklozen in Limburg

20 procent minder werklozen in Limburg

20 procent minder werklozen in Limburg

De voorbije twaalf maanden is het aantal werklozen in Limburg gedaald met bijna 10.000. Dat is een daling van meer dan 20 procent. Dat blijkt uit cijfers die de redactie van TV Limburg van de RVA heeft gekregen. Opmerkelijk is dat de daling het sterkst is bij de jongeren onder de 25 jaar en dat ook in de groep van de 50-plussers er veel minder werklozen zijn. De daling geldt ook elders in Vlaanderen, maar is daar veel minder spectaculair (totaal -12%).

werkloosAl bij al toch opmerkelijk aangezien de werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven nu ook in de statistieken zijn opgenomen. Een kanttekening bij het goede nieuws is dat er ook een aantal langdurig werklozen uit de cijfers zijn verdwenen aangezien ze niet langer een werkloosheidsuitkering maar wel een OCMW-toelage krijgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.