Nieuws Limburg 200 horecabazen ontdekken 'witte' kassa

200 horecabazen ontdekken 'witte' kassa

200 horecabazen ontdekken 'witte' kassa

Meer dan 200 horeca-uitbaters namen dinsdag deel aan een provinciale bijeenkomst om de principes van de ‘blackbox’ te leren kennen. Dit is het systeem dat deel uitmaakt van de geregistreerde kassa’s die vanaf 1 januari 2013 in de horeca verplicht worden. Doel is vooral de ontduiking van taksen en accijnzen tegen te gaan. Omdat ook arbeidsprestaties dienen geregistreerd te worden, wordt op die manier ook het zwartwerk aangepakt. Horeca Vlaanderen, dat de Trefdag samen met de Provincie Limburg organiseerde, trok in het verleden sterk van leer tegen deze ‘witte’ kassa’s. De federatie stapte zelfs naar het Grondwettelijk Hof met de stelling dat de invoering van dit anti-fraudesysteem de doodsteek zou kunnen betekenen voor 1/3 van de horecazaken.

Nu de invoering ervan onafwendbaar is, bereiden de horeca-uitbaters zich ter dege voor. De FOD Financiën kwam zelf de nieuwe regelgeving aan de sector voorstellen. De aanwezigen toonden zich tevreden.

“Met meer dan 7.600 loontrekkenden is de horeca in Limburg van groot economisch en sociaal belang,” zegt gedeputeerde van Economie Marc Vandeput. “Een sterke en kwalitatieve horecasector heeft bovendien een belangrijke functie als aantrekkingspool voor bezoekers en toeristen en zorgt voor levendigheid in de stedelijke en gemeentelijke centra. Vandaar dat we de ondernemers in deze sector maximaal moeten ondersteunen, zeker nu het hen omwille van factoren als de crisis en het rookverbod misschien minder voor de wind gaat.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.