Nieuws Limburg 2017: laagste aantal faillissementen in Limburg in 8 jaar

2017: laagste aantal faillissementen in Limburg in 8 jaar

2017: laagste aantal faillissementen in Limburg in 8 jaar

Vorig jaar werden er in Limburg 670 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er 2,3 procent minder dan in 2016. Het is van 2009 geleden dat er minder ondernemingen op de fles gingen in onze provincie.

Graydon heeft alle cijfers van 2017 opgeteld, wat leidt tot de vaststelling dat in heel België er 7,6 procent méér bedrijven failliet gingen (10.831 in totaal). De stijging is vooral toe te schrijven aan Brussel en Wallonië. In Vlaanderen sloten alleen Oost-Vlaanderen en Brussel-Halle-Vilvoorde het jaar slecht af. In Antwerpen (voor ’t Stad), West-Vlaanderen én Limburg waren de cijfers beter.

Kijken we specifiek naar Limburg, stellen we vast de daling louter te danken is aan het (voormalige) arrondissement Tongeren (waartoe o.a. Genk en Maasmechelen behoren). Daar viel het doek over 291 ondernemingen (-8,2%), terwijl in het arrondissement Hasselt met 379 falingen er een stijging van 2,71% te noteren viel. De laatste maand van 2017 was voor beide regio’s uitzonderlijk goed (-44 en -46%).

Op sectorniveau was de grootste procentuele stijging van falingen in Limburg te merken in de groothandel, gevolgd door de bouw, de horeca en de kleinhandel. Daarentegen was het een goed jaar voor de dienstverlening, transport, garages en landbouw. De faillissementen in onze provincie zorgden voor een verlies van 1.355 banen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.