24 KMO’s kunnen in Tongeren terecht

Op het industrieterrein Overhaem zal binnenkort het gloednieuwe KMO-park Ambiorix worden gevestigd. Dit biedt ruimte voor 24 nieuwe KMO-units op een terrein van 1 hectare. De Antwerpse projectontwikkelaar Verhoeven Contracting staat in voor de realisatie van het park.

Het KMO-park wordt ontwikkeld op de voormalige site van SG Pallets, waar de sloopwerken momenteel aan de gang zijn.

"Deze investering is een positief economisch signaal voor Tongeren", aldus burgemeester Patrick Dewael. "Het industrieterrein Overhaem is een uitstekende uitvalsbasis voor bedrijven die actief zijn in de ruime regio, en vooral voor zij die zich richten op de Waalse markt."

Krijn Henrotte, schepen van Economie, benadrukt het belang van geschikte vestigingsmogelijkheden voor kleine KMO's en startende bedrijven: "Vaak vinden zij moeilijk een passende locatie, waardoor ze kansen op groei en efficiëntere organisatie laten liggen. Het nieuwe KMO-park biedt een geschikte oplossing voor deze ondernemers."

De oplevering van het KMO-park Ambiorix staat gepland voor eind december 2023. Verhoeven Contracting, gespecialiseerd in het realiseren van hoogwaardige bedrijfspanden en KMO-parken, kreeg het order van de uitvoering toegewezen.