Nieuws Limburg 24 Limburgse bedrijven zijn Kei-Solidair

24 Limburgse bedrijven zijn Kei-Solidair

24 Limburgse bedrijven zijn Kei-Solidair

Werken voor het goede doel. Dat is wat 24 Limburgse ondernemingen van 24 tot 30 september zullen doen tijdens KeiSolidair. Dat is een actie van Een Hart voor Limburg waarbij bedrijven hun medewerkers motiveren op samen iets ‘terug te geven aan de maatschappij’.

“Het is de bedoeling om een jaarlijkse weerkerende ‘week van de solidariteit’ te organiseren,”, zegt Geert Kenis van Een Hart voor Limburg. “Op die manier willen we bedrijven en andere organisaties of instellingen de kans geven om op een structurele manier vorm te geven aan hun sociaal engagement. Wij kozen voor de naam KeiSolidair. De eerste KeiSolidairweek zal plaatsvinden van 24 tot 30 september.”

De idee is afkomstig van Carglass. Bij Carglass loopt al een tijdje het project ‘Give Back’: medewerkers die een avond gratis en vrijwillig komen werken. De omzet van de actie wordt, inclusief lonen, geschonken aan een goed doel. De actie brengt niet alleen de broodnodige fondsen op, het stimuleert ook de tevredenheid van de werknemers, zo leert de ervaring bij Carglass.

“Echt elke onderneming kan meedoen aan de actie,” zegt Geert Kenis. Zo gaan de werknemers van Soleco gratis zonnepanelen installeren, gaat de mediagroep Concentra auto’s wassen, geven de werknemers van Gijbels Group hun kantoren een opfrisbeurt en gaat het communicatiebureau CommunSense bedrijven helpen bij hun communicatie. De omzet die bij al deze acties wordt gegenereerd, gaat naar de projecten van Een Hart van Limburg.

24 bedrijven doen mee
Alles samen hebben 24 bedrijven en instellingen hun medewerking aan KeiSolidair toegezegd: Carglass, Group Mathieu Gijbels, Jessa Ziekenhuis, Burocad, Tectum Group, Soleco, Het Belang van Limburg, Coca-Cola, KBC, Essenzi, CommunSense, Offitel, Vandersanden Group, TVL, la Bottega, Ernst & Young, Mobile Vikings, De Voorzorg, Kinepolis Hasselt, Sint-Martinusscholen, Sofim, Bakkerij Vangronsveld, Unizo Limburg, Building Group Jansen.

Ook de werkgeversorganisaties Unizo Limburg, VKW-Limburg en Voka-Limburg steunen deze actie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.