Nieuws Limburg 25 miljoen maakt van zwarte vlek economische hotspot

25 miljoen maakt van zwarte vlek economische hotspot

25 miljoen maakt van zwarte vlek economische hotspot

Een rijke geschiedenis en veel potentieel, maar ook verkrotting, ijzige tocht en duivenstront: het voormalige hoofdgebouw van de steenkoolmijn van Waterschei had het 2 jaar geleden allemaal…

Maar kijk, een ingrijpende renovatie en 25 miljoen euro later, heropent het imposante complex van 20.000 m2 als Thor Central, een magnifiek business- en communitycenter dat het kloppende hart moet worden van de economische bedrijvigheid in de regio.

Iedereen kan er terecht voor allerlei events of een bezoek aan de horecazaken. Toch zijn het vooral de ondernemers die hier aan hun trekken zullen komen. “Zoals de mijnen destijds welvaart hebben gebracht, doen we dat opnieuw met de herbestemming van de gebouwen”, zegt burgemeester Wim Dries. “Daarom hebben we het historische pand gekocht en er 11,5 miljoen euro uit onze stadskas in geïnvesteerd.”

“Met de hypermoderne aula van 320 plaatsen, 17 vergaderzalen en meerdere grote multifunctionele ruimtes, zijn we een unieke locatie voor MICE (meetings, incentives, conferences & events)”, vult schepen van Economie, Toerisme en Evenementen, Lotte Trippaers aan. “Deze uitzonderlijke capaciteit en de charmes van het bewaarde erfgoed maken van Thor Central een locatie die zelfs in het buitenland tot de verbeelding spreekt.”

Tot slot wijst schepen Angelo Bruno op de toegevoegde waarde van de alomvattende horeca-exploitatie. Die zal gebeuren door Thor Catering, in opdracht van cvba MAG (afkorting van Meet At Genk, de nieuwe naam van de cvba Limburghal, onder leiding van Kris Teppers).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.