Nieuws Limburg 25 technische bedrijven halen de hamer boven

25 technische bedrijven halen de hamer boven

25 technische bedrijven halen de hamer boven

Het moet erin gepeperd en gehamerd worden: meer leerlingen dienen te kiezen voor een technische opleiding. Zo’n 25 Limburgse bedrijven, die stuk voor stuk hun vacatures nauwelijks of niet ingevuld krijgen, hebben hun verantwoordelijkheid genomen om leerlingen te overtuigen: ontwikkel die technische vaardigheden en kies voor een opleiding in deze richting. Dat was ongeveer de boodschap die ze dinsdag overbrachten aan 400 leerlingen tijdens de Techclass, een project van Unizo-Limburg. De bedoeling was vooral om jongeren te laten kennismaken met technische opleidingen. “Tonen hoe tof een technisch beroep kan zijn, dat was onze betrachting,” aldus directeur Bart Lodewyckx.

foto techclassOnder meer bij metaalverwerkend bedrijf Esma in Maasmechelen kwam een delegatie van schoolgaande jeugd over de vloer. Er worden precisieproducten op maat van klanten over de hele wereld gemaakt. Esma beschikt over een uitgebreid machinepark, moderne programmeersoftware en een hoogkwalitatieve 3D-printer, wat duidelijk tot de verbeelding van de leerlingen sprak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.