Nieuws Limburg 26 banen op de tocht bij ANL Plastics

26 banen op de tocht bij ANL Plastics

26 banen op de tocht bij ANL Plastics

Bij ANL Plastics in Wellen, vooral bekend als producent van verpakkingsmaterialen voor de voedingsindustrie, staan 26 van de ruim 400 banen op de tocht. Dat heeft CEO Tony Neven bevestigd. Het verlagen van de kosten maakt deel uit van een plan om het bedrijf weer winstgevend te maken.

tony nevenHet familiebedrijf ANL Plastics heeft het al een paar jaar moeilijk. De voorbije boekjaren eindigden telkens in het rood. “Om die trend te keren, werken we aan een toekomstplan,” licht Tony Neven toe. “Eén onderdeel daarvan is het verlichten van onze kostenstructuur. Die is te zwaar. Daarnaast zijn we bezig met een strategische oefening om ons bedrijf op korte en lange termijn beter in de markt te zetten. Het resultaat moet zijn dat we vanaf volgend jaar aan slagkracht winnen en weer winstgevend zijn. Gelukkig is ANL Plastics fundamenteel nog altijd een gezond bedrijf.”

Hoewel het niet om een collectief ontslag gaat, gaat de directie toch overleg plegen met de vakbonden. “We bekijken nog of we het statuut van bedrijf in moeilijkheden zouden aanvragen. Dat geeft de mogelijkheid om de leeftijd voor SWT (voorheen brugpensioen) te verlagen en opzegtermijnen te verkorten. Dat is onderwerp van gesprek met de vakbonden,” aldus Neven.

In vakbondskringen is te horen dat de eerste gesprekken voor woensdag gepland zijn. Zij willen alvast naakte ontslagen zoveel mogelijk vermijden voor 18 arbeiders en 8 bedienden.
Tony Neven staat sinds kort als CEO aan het roer van het familiebedrijf, voor een termijn van maximum twee jaar. ANL Plastics is de belangrijkste werkgever in de gemeente Wellen. Het bedrijf werd in 1938 opgericht door wijlen Armand Neven, vader van Jean en Tony Neven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.