Nieuws Limburg 2600 zonnepanelen boven schapenweide in Velm

2600 zonnepanelen boven schapenweide in Velm

2600 zonnepanelen boven schapenweide in Velm

Jontech Solar, installateur van toepassingen voor zonne-energie, heeft plannen om in Velm (Sint-Truiden) een groot zonnepark aan te leggen. “We hebben de bouwaanvraag gedaan om op een terrein van 8000 m2 2600 zonnepanelen te leggen,” zegt zaakvoerder Davy Jonckers. “Dit is goed voor een totale energie-opbrengst van 650.000 Wattpiek. Het gaat om een grondopstelling, waarbij de panelen boven een grasvlakte komen te liggen, zodat er nog schapen onder kunnen grazen. Hierbij wordt het project volledig opgeslorpt in het landelijke karakter van de streek. We denken daarbij ook aan het toerisme, waarbij we op termijn laadpalen willen plaatsen om elektrische fietsen en voertuigen op te laden. Ondertussen kunnen de toeristen rustig een terrasje doen op het dorpsplein van Velm…”

De investering bedraagt 1,8 miljoen euro. “Uiteraard wordt de hele installatie goed beveiligd met een afsluiting, camerbewaking en detectie,” aldus nog Davy Jonckers. “Vanuit onze centrale kunnen we de site permanent monitoren.” Als de bouwaanvraag gehonoreerd wordt, is het de bedoeling om dit jaar nog het project af te ronden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.